Nieuws Antwerpen Zonta Antwerpen zorgt voor 500 maaltijden aan verpleegkundigen

Zonta Antwerpen zorgt voor 500 maaltijden aan verpleegkundigen

Zonta Antwerpen zorgt voor 500 maaltijden aan verpleegkundigen

ANTWERPEN – De afgelopen dagen hebben de leden van Zonta Club Antwerpen 500 maaltijden kunnen aanbieden aan zorgverleners in de Kempense regio. Een teken van dank en respect voor hun inzet in de ziekenhuizen tijdens de moeilijke coronacrisis.

Zonta Club Antwerpen zocht en vond een manier om dank en respect te tonen aan de zorgverleners, en hun leven toch iets te vergemakkelijken. Dit leidde er toe om het project ‘Feed the nurses’ te ondersteunen. Dankzij de bijkomende sponsoring van Peeters-Govers in Tielen met kippenfilets en verse wokgroenten en krielaardappelen van Pomuni in Ranst, konden de topchefs van Feed the nurses 500 lekkere maaltijden bereiden voor enkele ziekenhuizen in de regio.

“Zorgverleners zijn stuk voor stuk professionele mensen, maar in deze bizarre tijden is er meer nodig dan professionalisme alleen om de patiënten bij te staan. Het is fantastisch hoe zij elke dag weer klaarstaan om de bewoners van de ziekenhuizen te verzorgen”, vinden ze bij Zonta Antwerpen. “Daarnaast kregen de zorgverleners ook heel wat bijkomende taken: de verhoogde eisen voor de behandeling van de patiënten, de ernst van de aandoening, de angst om besmet te worden, de angst en het verdriet van de patiënten en zo veel meer. En dat allemaal terwijl hun persoonlijke gezins- en familieleven ook veel meer aandacht vergt.”

Zonta Antwerpen maakt deel uit van Zonta International, een wereldwijde organisatie. Leden zetten hun talenten in om mondig en actief de gelijkberechtiging van vrouwen te verdedigen. De organisatie telt 29.000 leden wereldwijd, verspreid over 63 landen.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.