“De vegan keuken is de laatste jaren steeds meer in trek gekomen. Daar kunnen we met Nora’s Kitchen mooi op inspelen want een groot deel van de Libanese keuken bestaat uit vegetarische gerechten”, zegt de zaakvoerder. Wanneer je door de Nationalestraat wandelt is het moeilijk om naast de nieuwe zaak te kijken. De belettering en het interieur springen meteen in het oog.
“Het was niet per se de bedoeling om ons te vestigen in de Nationalestraat, maar na een marktonderzoek bleek dit een erg interessante locatie. Het is centraal gelegen, de huurprijzen vallen goed mee, zeker in vergelijking met de oppervlakte die je ervoor krijgt en het is een hotspot geworden voor de internationale keuken”, zegt Elias. Inderdaad, doorheen de straat doorkruis je een enorm gevarieerd smakenpallet. In 10 minuten kan je van Ierland naar India reizen, Ryanair zou er jaloers op zijn.
Droom
Hoewel Elias altijd al een foody was, is het openen van een restaurant een nieuwe wending. “Ik werk al jaren in de diamantsector, dit was ook de oorspronkelijke reden dat ik naar Antwerpen kwam. Nu woon ik al 15 jaar op het Zuid. Het was altijd al een droom om de keuken van mijn thuisland over te brengen naar het Antwerpse publiek. Deze droom is nu eindelijk werkelijkheid geworden”, aldus Elias.
Wat kan je vinden bij Nora’s Kitchen? Vers en snel eten. We vinden alle Libanese klassiekers terug, van hummus tot flatbread. Het is mogelijk om ter plaatse te eten, zo is er zelfs een extra verdiep voor hongerige passanten maar de focus ligt op afhalen. Nora’s Kitchen breidt het reeds gevarieerde aanbod van de (Inter)Nationalestraat verder uit, maar tot slot, wie is Nora? “Nora is bekend in de hele familie, ze is dan ook een van de beste home chefs die ik ken. De keuken kent geen geheimen voor haar. Het is iemand waar ik naar opkijk”, besluit Elias. (vip)