Nieuws Kempen 100 bedrijven werken via Bedrijvenpark Malle al 4 jaar nauw samen

100 bedrijven werken via Bedrijvenpark Malle al 4 jaar nauw samen

100 bedrijven werken via Bedrijvenpark Malle al 4 jaar nauw samen

Bedrijvenpark Malle is een vzw die een viertal jaren geleden werd opgericht op initiatief van enkele ondernemers, waaronder Jan Huybrechts van Comitor. „Onze vzw groepeert alle bedrijven op het Industrieterrein Malle, de vroegere Industriezone De Schaaf-Delften.”

We werken allemaal nauw samen aan het bevorderen van de kwaliteit, de aantrekkingskracht en de duurzaamheid van het bedrijventerrein. Daarbij hebben we niet alleen aandacht voor het economische, maar houden we ook rekening met sociaal-maatschappelijke en ecologische aspecten van een bedrijvenpark. We hebben vier doelstellingen: we moedigen samenwerking tussen bedrijven in het bedrijvenpark erg aan. Samenwerken is erg belangrijk, want ondernemen moet in de eerste plaats renderen. Daarnaast organiseren we geregeld netwerkmomenten, niet alleen tussen de bedrijven onderling, maar ook met andere bedrijven buiten Malle, met overheden en met andere instanties. Daardoor kunnen we ook een schakel vormen tussen het bedrijvenpark en overheden. Tot slot begeleiden of realiseren we concrete projecten op het terrein om het bedrijvenpark te verduurzamen en de kwaliteiten te behouden of verder uit te bouwen. Zo doen we gezamenlijke aankopen, organiseren we jaarlijks een erg succesvolle jobbeurs, organiseren we samen opleidingen. We hebben we een eigen nachtwaker aangesteld en zelfs dievenbenden helpen oprollen.”

Bedrijvenpark Malle wordt door een beheerraad, samengesteld uit bedrijfsleiders, gerund. De verschillende werkgroepen werken initiatieven uit rond thema’s die iedereen aanbelangen: HR, mobiliteit, duurzaam ondernemen, veiligheid. De vzw telt een 100-tal leden. Tot voor kort was Jan Huybrechts voorzitter, maar vanaf dit jaar neemt Kris Huysmans van AMF Precisie die fakkel over en werd er een parkmanager aangesteld, die instaat voor de dagelijkse uitvoering van het parkbeheer: Fons Van den Bergh.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.