100 extra jobs bij Sanofi voor middel tegen huidaandoening

GEEL - De Franse geneesmiddelenmaker Sanofi gaat op zoek naar ruim honderd nieuwe personeelsleden voor zijn fabriek in Geel, ook nog bekend onder de vroegere naam Genzyme . Het bedrijf zoekt vooral kwaliteitscontroleurs en productiemedewerkers. Vandaag werken er zo’n 700 mensen.

In de voorbije weken vonden al drie jobdagen plaats om nieuwe mensen te vinden. “Deze rekruteringsronde is een rechtstreekse uitloper van de grote investering die we vier jaar geleden aangekondigd hebben', zegt woordvoerder Sophie van Wel. Sanofi heeft voor 300 miljoen euro een nieuwe productiehal gebouwd van 8.000 vierkante meter. “Die is klaar en wordt nu gevalideerd door geneesmiddelenagentschappen, zoals het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) in België en de Food and Drug Administration (FDA) in de Verenigde Staten”, vertelt van Wel.

Jeuk

De geneesmiddelen die Sanofi in Geel will maken, zijn al goedgekeurd. Het gaat over een vloeistof die wordt ingespoten om  eczeem te genezen, een ziekte waarbij de huid ontsteekt. “We viseren ernstige vormen van eczeem”, zegt Sophie van Wel. “Sommige mensen kunnen niet slapen door de jeuk.”

In Geel maakt Sanofi al biologische geneesmiddelen, zoals een middel tegen de spierziekte van Pompe. Binnenkort komen daar nog middelen bij tegen hart- en vaatziekten en gewrichtsontstekingen. Sanofi heeft ook nog twee andere vestigingen in België: in Brussel en in Diegem.