Nieuws Kempen 14 bedrijven in Mechelen en Kempen ‘pionier in duurzaamheid’

14 bedrijven in Mechelen en Kempen ‘pionier in duurzaamheid’

Genrebeeld.

14 bedrijven in Mechelen en Kempen ‘pionier in duurzaamheid’

Op de Voka-Dag Duurzaam Ondernemen hebben 14 bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen een prestigieuze erkenning gekregen van de Verenigde Naties. Ze mogen zich vanaf nu ‘SDG Pioneer’ noemen. Een bedrijf dat drie keer een succesvol traject aflegt en laureaat is, binnen een periode van vijf jaar, kan uitpakken met een certificaat van de Verenigde Naties.

Voor dit jaar krijgen Fresh & Saucy Foods (Herentals), Dafra Pharma International (Turnhout) en de Voka-Kamer in Vlaams-Brabant (begeleid door Voka Mechelen-Kempen) het VN-certificaat.

Ook de bedrijven uit 2020 zijn gehuldigd. Het gaat om BelOrta (Sint-Katelijne-Waver), Willemen Construct uit Mechelen, OVAM en Continental Automotive Benelux BV (Mechelen), Smulders (Arendonk), ODTH First Class Logistics  (Willebroek), Henco Industries NV (Herentals), Pidpa (Grobbendonk), A-Kwadraat (Turnhout), Renotec (Geel), Coöperatie Hoogstraten cv (Hoogstraten) en Voka – KvK Mechelen-Kempen zelf.

Ze hebben bijvoorbeeld de waterhuishouding van hun bedrijf aangepakt, hun wagenpark vergroend, of de omgeving meer betrokken bij de bedrijfsvoering.

Ondernemingen die gedurende drie jaar acties opzetten rond elk van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen krijgen het UNITAR Pioneer-certificaat. Voor heel Vlaanderen gaat het om 121 ondernemingen.

Voka werkt voor de uitreiking en de begeleiding van de Pioneer-certificaten samen met CIFAL Flanders, de lokale hub van UNITAR, het opleidingsinstituut van de Verenigde Naties. Daardoor kunnen bedrijven die deelnemen een VN-erkenning ontvangen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Thuisbatterijen zitten in de lift

Kempisch zonnepaneleninstallateur Belgian Solar heeft zijn duizendste thuisbatterij geplaatst. De adviseurs van Belgian Solar geven al jarenlang onafhankelijk en gratis advies… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.