Nieuws Kempen 15 miljoen paar schoenen in nieuw distributiecentrum van Nike

15 miljoen paar schoenen in nieuw distributiecentrum van Nike

15 miljoen paar schoenen in nieuw distributiecentrum van Nike

nike-hamSportartikelenfabrikant Nike heeft op de grens van Laakdal en Ham zijn nieuwe distributiecentrum officieel in gebruik genomen. Na Laakdal en Herentals is dit de derde vestiging in de Kempen. Het complex wordt alleen gebruikt voor de distributie sportschoenen en biedt straks plaats aan 15 miljoen paar.

Het nieuwe distributiecentrum is 40.000 vierkante meter groot en telt straks 3 ‘storageruimten’, waarvan de derde in aanbouw is. De sportschoenen die er toekomen, gaan vervolgens naar de Europese en voor een stuk ook de Aziatische markt. Supersnelle kranen halen de dozen uit de rekken. Het complex wordt zowel gebruikt voor leveringen aan de groothandel en retail als voor online bestellingen.

Nike kiest voor 100 procent hernieuwbare energie via windturbines, zonnepanelen en geothermie. Bijna alle geproduceerde afval wordt gerecycleerd en het gebruik van ledverlichting houdt het stroomverbruik laag. De aanvoer gebeurt via het Albertkanaal en de containerterminal in Meerhout. Met deze vestiging toont het Amerikaanse bedrijf zich op zijn meest duurzame manier. In het nieuwe centrum kunnen straks 600 mensen aan de slag. Dat brengt het totaal in de regio op meer dan 3.000.

Groene gevel
Opvallend is ook de groene gevel met een slang van beplanting die vanuit de opslagruimte wordt doorgetrokken naar het kantoorgebouw, dat langs de kant van de snelweg ligt. Het project is het resultaat van de samenwerking tussen architectenbureau Jaspers-Eyers en Partners (Hasselt), ontwerpbureau Pauwels en de ingenieurs van Arcadis. Daarmee voldoet het ontwerp aan de eisen van de bouwheer. “Ze dragen wereldwijd de filosofie uit van een vooruitstrevende onderneming te zijn met respect voor de natuur, waarbij waarden zoals duurzaamheid en ecologisch bewustzijn op een overtuigende manier worden getoond”, zegt Jean-Michel Jaspers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer