Nieuws Kempen 170 banen bedreigd bij Philips Turnhout

170 banen bedreigd bij Philips Turnhout

170 banen bedreigd bij Philips Turnhout

philipsDe directie van Philips Turnhout heeft het voornemen bekendgemaakt om 170 mensen te ontslaan. Dat gebeurde vanmorgen op een bijzondere ondernemingsraad.

“Philips Turnhout moet zich aanpassen aan de marktevolutie”, zegt de directie in een persbericht. “De vraag naar de lampen en lampencomponenten die in Turnhout worden gemaakt, neemt in die mate af dat banenverlies onvermijdelijk is.”

In Turnhout worden HID-lampen gemaakt voor het gebruik in sportstadions, winkels en sporthallen. De productie van led-lampen, een manier van verlichten die sterk in de lift zit, gebeurt in Azië.

Geen garanties
Van de 170 banen die verloren gaan, betreft het 88 bedienden en 82 arbeiders. Zeventig werknemers hebben al eerder ingetekend op een regeling voor vrijwillig ontslag. Daar bovenop komen dus nog 100 extra ontslagen. De bedoeling is om dit herstructureringsplan in de loop van 2015 uit te voeren. Ook voor de verdere toekomst kan de directie geen garanties bieden. “We zullen verder moeten afslanken omwille van de dalende volumes”, voorspelt woordvoerster Anneleen Van Troost. “En daarbij is banenverlies onvermijdelijk.”

De vakbonden wijzen erop dat in Turnhout geen toekomstgericht product wordt gemaakt. “De vestiging richt zich op de bevoorrading voor de vervangingsmarkten, voor zolang die nog bestaan.”

Bij Philips Lighting in Turnhout werken op dit moment nog 1160 mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer