lieven vanlommel

Foodmaker stap dichter bij bedrijfsrestaurants

Supermarktketen Delhaize gaat samen met Foodmaker uit Westerlo bedrijfs­restaurants uitbouwen. Dat meldt De Standaard. Delhaize en Foodmaker werken al op verschillende punten samen. Voortaan zullen bedrijfsrestaurants dus ook een van die punten zijn.

Food­maker en Delhaize hebben voor de markt van bedrijfsrestauarants een masterfranchisingcontract afgesloten. Delhaize is als restaurantsuitbater aan zijn proefstuk toe, maar voor Foodmaker is het gesneden koek.

Aan kleine bedrijven  levert Foodmaeker al maaltijdboxen en het plaatst ook slimme koelkasten in middelgrote ­bedrijven. Voor grotere bedrijven met minstens 200 medewerkers, mikt het nu op een apart bedrijfsrestaurant. "Dat doen we in samen­werking met Delhaize, dat de middelen heeft om te investeren. Wij zouden dat op eigen kracht niet kunnen", zegt Vanlommel in De Standaard.

Vanlommel is overtuigd van het potentieel van deze samenwerking. "Bedrijven willen meer gezonde voeding aanbieden en daar kunnen wij hen mee helpen. Er zijn nu ongeveer 2.200 bedrijfs­restaurants in België. Als 10 procent overstapt, wil dat zeggen dat je veel moet investeren. Die finan­ciële power hebben wij niet. Delhaize neemt de investeringen voor zijn rekening en baat het restaurant uit, wij staan in voor het eten. We krijgen ook royalty’s voor het gebruik van de naam Foodmaker", zegt Vanlommel.