Nieuws Kempen 40% groei voor StarMeal

40% groei voor StarMeal

40% groei voor StarMeal

De leverancier van groentenschoteltjes en pasta’s, StarMeal heeft een nieuwe start genomen. Na het nogal moeilijke boekjaar 2011 werd tijdens de eerste maanden van het lopende jaar een groei van liefst 40% gerealiseerd.

“2011 is helemaal geen referentie,” zegt gedelegeerd bestuurder Lieven Vanlommel . “We zijn in dat jaar verhuisd van Herselt naar Oevel, we hebben dus zwaar geïnvesteerd en we hebben ook mee de restaurantketen Food Maker overgenomen. Daardoor is ons bedrijfsresultaat effectief in het rood gezakt en is onze omzet ook ietsje gedaald. Ondertussen hebben we alle cijfers al weer recht gezet.”

StarMeal tekende in 2011 niettemin voor een omzet van 7,1 miljoen euro. Het bedrijf zet daarmee de lijn verder die al uitgetekend werd in 1928. Toen begon de overgrootvader van Lieven Vanlommel een groentenverkoop per fiets. Sindsdien ging het in vier generaties in stijgende lijn. Met uithangborden als Jeroen Meus en Sonja Kimpen zijn de groentenschoteltjes en de pasta’s van StarMeal vandaag te koop in nagenoeg alle winkelvestigingen van Delhaize en Carrefour, in honderden grote bedrijven en in tankstations. StarMeal exporteert onderhand zelfs 35% van zijn productie naar Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Het bedrijf stelt zo’n 60 mensen tewerk. StarMeal is in handen van Lieven Vanlommel en een privé-investeerder.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.