Nieuws Kempen 742.000 euro overheidssteun voor Nutrex in Lille

742.000 euro overheidssteun voor Nutrex in Lille

742.000 euro overheidssteun voor Nutrex in Lille

LILLE – Hilde Crevits, Vlaams minister van Economie en Innovatie, kent 742.236 euro steun toe aan het diervoedingsbedrijf Nutrex in Lille.

Nutrex, gevestigd aan Achterstenhoek in Lille, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van diervoedingssupplementen. De Vlaamse overheid heeft het Kempense bedrijf 742.236 euro steun gegeven. “Bedrijven die innoveren en investeren in nieuwe producten en hun personeel daarvoor opleiden, kunnen daar steun voor vragen”, zegt Arne De Brabandere, woordvoerder van minister Crevits. “Nutrex is nu vooral een distributiebedrijf met slechts 25% eigen productie, maar wil verder ontwikkelen naar een onderneming met 75% eigen productie en productontwikkeling. De diervoedersector verandert stilaan richting meer duurzaamheid.” Het bedrijf is bezig met een nieuwbouw aan Hoogbuul in Olen en zou dit jaar naar de nieuwe vestiging verhuizen.

“De extra middelen worden gebruikt voor investeringen in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten en toepassingen, maar ook voor investeringen in een nieuw, flexibel productieapparaat”, luidt het bij de minister.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.