Nieuws Kempen 8 op de 10 bouwbedrijven alweer zo goed als volledig aan de slag

8 op de 10 bouwbedrijven alweer zo goed als volledig aan de slag

8 op de 10 bouwbedrijven alweer zo goed als volledig aan de slag

81% van de bouwbedrijven is alweer helemaal, of zo goed als helemaal, aan de slag. Dat blijkt uit een enquête die de Confederatie Bouw sinds begin deze week afnam. De bouwsector heeft er een bijzonder slechte aprilmaand opzitten: de sector kon slechts 42% van de normale activiteit realiseren vergeleken met een normale aprilmaand.

De bouwsector is sterk ontwaakt bij de heropstart op 4 mei. Als niet-essentiële sector mocht de bouw weliswaar aan de slag blijven. Toch bleek op het dieptepunt van de lockdown dat 2/3de van alle bouwbedrijven zo goed als volledig of zelfs helemaal dicht gingen. Vandaag is 81% van de bouwbedrijven grotendeels of helemaal opnieuw aan de slag, zo blijkt uit een enquête van de Confederatie Bouw waaraan 468 bouwbedrijven deelnamen.

Inhalen

De bouwbedrijven zijn gretig om er weer voluit in te vliegen. Dat heeft er onder andere mee te maken dat de sector een heel slechte april achter de rug heeft. Bouwbedrijven konden vorige maand maar 42% activiteit realiseren van een gewone maand april. “Op dat vlak moet onze sector een serieuze inhaaloperatie ondergaan en dat terwijl er een aantal knelpunten blijven aanslepen”, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Hindernissen

Voor 61% van de aannemers blijven de regels van sociale afstand de belangrijkste belemmering bij het hervatten en verderzetten van de werken. 36% heeft moeite met het transport van en naar de werf, wat op zich ook een probleem is van social distancing. 30% van de bedrijven stelt vast dat bij hun medewerkers nog steeds veel angst voor besmetting heerst. Een kwart van de bouwbedrijven wijst naar een gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) bij het bemoeilijken van de opstart, terwijl 24% een gebrek aan leveranciers aanhaalt als belangrijkste hinderpaal op dit moment.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer