Nieuws Kempen A4’tje Hoogstraten-Zundert gaat al 20 jaar mee

A4’tje Hoogstraten-Zundert gaat al 20 jaar mee

A4’tje Hoogstraten-Zundert gaat al 20 jaar mee

Dit jaar is het precies 20 jaar geleden dat de veiling van het Nederlandse Zundert een samenwerking sloot met wat tegenwoordig Coöperatie Hoogstraten heet. De toenmalige overeenkomst besloeg amper een A4-tje en gaat 20 jaar later nog altijd mee. “Dat zegt veel”, aldus Gaston Opdekamp, directeur Coöperatie Hoogstraten, en Erik Bastiaensen, directeur CLTV Zundert.

De samenwerking dateert uit een periode dat het tuinbouwlandschap in Nederland bijzonder woelig was. Een aantal veilingen beoogde een megafusie waardoor Veiling Zundert zich beraadde over haar toekomst. Na de verkenning van het landschap in Nederland en België besliste CLTV Zundert bij de jaarovergang 1996-1997 scheep te gaan met de toenmalige Veiling der Kempen in Hoogstraten. Die had net daarvoor de aardbeitelers van Veiling Profuco als gastveiler aanvaard en daarmee het aanvoervolume dat jaar naar 8.600 ton gebracht.

De prille samenwerking kende succes. “De volumes onder de Hoogstraten-vlag stegen stelselmatig tot boven de 30 miljoen kilo en ook de prijsvorming is steeds richtinggevend geweest”, aldus de beide directeurs. Het Zundertse deel in de samenwerking steeg van 1.900 ton naar 10.000 ton; het Belgische deel van 7.200 ton naar ruim 21.000 ton.

Succesvolle modellen
De initiële tegenstellingen (kwaliteit, sortering,…) werden mede door de goede prijsvorming van de eerste jaren van de samenwerking snel overwonnen. “De frequente overlegmomenten tussen directies en management, bestuurders, medewerkers en telers en de overtuiging dat ‘samen sterker’ geen loze kreet is, hebben gemaakt dat deze samenwerking na 20 jaar vanzelfsprekend is”, zeggen Opdekamp en Bastiaensen in een gemeenschappelijke mededeling. “Samenwerken is een werk-woord. Dat dat kan leiden tot succesvolle modellen, hebben Coöperatie Hoogstraten en CLTV Zundert de voorbije 20 jaren duidelijk bewezen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer