Nieuws Kempen Aannemers De Peuter uit Herentals en Beneens uit Olen halen project in Herenthout binnen

Aannemers De Peuter uit Herentals en Beneens uit Olen halen project in Herenthout binnen

Aannemers De Peuter uit Herentals en Beneens uit Olen halen project in Herenthout binnen

HERENTHOUT – Het gemeentebestuur van Herenthout heeft het licht op groen gezet voor de bouw van een nieuw complex voor de gemeentelijke technische dienst, annex brandweerkazerne en lokaal voor het Rode Kruis. Het project werd voor 7,5 miljoen euro gegund aan een tijdelijke vereniging die de aannemers De Peuter uit Herentals en Beneens uit Olen hebben opgericht.

In totaal werden zes aannemers uitgenodigd om deel te nemen aan een onderhandelingsprocedure maar uiteindelijk werd er maar één offerte ingediend. 7,5 miljoen euro is heel wat meer dan de oorspronkelijke geraamde 6,2 miljoen. “Het is geweten dat door de coronacrisis en de oorlog de kostprijzen van bouwprojecten fel gestegen zijn”, zegt schepen van Financiën Maurice Helsen (CD&V).

Brandweer

“In de meerjarenplanning hebben we daar al rekening mee gehouden. Omdat we in het complex ook een brandweerkazerne integreren, betaalt de brandweerzone een deel van de kostprijs. De zoneraad van de brandweerzone Kempen heeft eind vorige maand ingestemd met een aandeel van 1,7 miljoen euro.”

Kostprijs drukken

Burgemeester Stijn Raeymaekers (Eenheid) wil nu snel werk maken van de gunning. “Bedoeling is om kort na het bouwverlof over de planning rond de tafel te zitten. We hopen dat er over een paar maanden beweging is op het terrein” Volgens de burgemeester is er met de aannemer afgesproken dat er ook tijdens de uitvoering van het project nog over materiaalkeuze kan gepraat worden.

“Misschien zijn er nog opportuniteiten om de prijzen te drukken. Om kosten te besparen hebben we al beslist de groenaanleg straks in eigen beheer te gaan uitvoeren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.