Foto: AF

Aardbeien drive-in The Red Corvette pakt uit met enkele nieuwigheden

DESSEL - The Red Corvette heeft opnieuw de deuren geopend. De Desselse aardbeien drive-in pakt bij de tweede editie uit met enkele nieuwigheden zoals een website, een wandeltunnel en speciale evenementen.

Het aardbeienseizoen is officieel van start gegaan en dus heeft ook The Red Corvette opnieuw de deuren geopend. Vorige zomer lanceerde Anne Soete de aardbeien drive-in in Dessel en die formule sloeg duidelijk aan. “Onze eerste editie was inderdaad een groot succes, maar daar moet ik wel een kanttekening bij maken”, aldus Anne Soete. “Aardbeien en dus ook een aardbeien drive-in hebben alleen succes bij goed weer en vorig jaar beleefden we een hele goede zomer. Omdat we zo weersafhankelijk zijn, verliep onze start nu moeizamer. De lente kwam maar niet op gang. Het afgelopen weekend was het wel goed weer en was het ook plots druk bij The Red Corvette.”

Overkapping

De site van The Red Corvette aan Kastelsedijk ziet er net wat anders uit dan vorige zomer. “We introduceren inderdaad een belangrijke nieuwigheid”, vertelt Anne Soete nog. “Langs de aanrijroute staat een grote wandeltunnel of overkapping. Zo geven we onze bezoekers een inkijk in de wereld van de aardbeiplukkers. De eerste aardbeien worden immers overkapt geteeld en dus geplukt in een dergelijke tunnel. Bovendien zorgt de overkapping ervoor dat onze bezoekers beschut zitten wanneer het toch minder goed weer is. Wanneer de temperaturen gaan stijgen, kunnen we de wanden openen want in de tunnel is het sowieso tien graden warmer dan buiten.”

In de tunnel kunnen bezoekers beschut zitten en er gaan ook evenementen door. Foto: AF

De wandeltunnel wordt ook gebruikt voor speciale evenementen. “We zijn gestart met een ‘breakfast on the field’ en dat was meteen een succes”, aldus nog Anne Soete. “We mikten op een dertigtal eters. In een mum van tijd hadden we evenwel 74 inschrijvingen en moesten we de lijst afsluiten. Omwille van dat succes organiseren we op 29 mei een nieuw evenement. Dat wordt wellicht een nieuw ontbijt of misschien een brunch.”

Info: http://theredcorvette.be