Nieuws Kempen Acol Smeermiddelen van Oud-Turnhout naar Beerse

Acol Smeermiddelen van Oud-Turnhout naar Beerse

Acol Smeermiddelen van Oud-Turnhout naar Beerse

acolAcol Smeermiddelen heeft na 30 jaar de verhuizing gemaakt van de Neringstraat in Oud-Turnhout naar de Beemdenstraat in Beerse. Plaatsgebrek was de belangrijkste reden. Op de nieuwe locatie beschikt het bedrijf over 400 m2 kantoor en een magazijn van 2.300 m2.

Acol is hoofddistributeur voor alle automotive en industriële smeermiddelen van Texaco en Petronas voor de provincies Antwerpen en Limburg, het Waasland en een deel van Vlaams-Brabant. Voor Fragol – een Duits kwaliteitsmerk voor de voedingsindustrie – is Acol invoerder. Daarnaast heeft het smeermiddelencenter doorlopend specialiteiten van andere merken in huis en verdeelt het Ad-Blue en industriële gassen.

Succesformule
“Onze expertise werd opgebouwd door kennis, voortdurende bijscholing en ervaring”, zegt zaakvoerder Geert Coppens. “Het verlenen van advies met als motto ‘Met zo min mogelijk producten, zoveel mogelijk correct doen’ blijkt een succesformule. We werken met zoveel mogelijk eigen middelen. Eigen vrachtwagens en eigen vast personeel voor de levering maken daar deel van uit.” Het bedrijf stelt 7 mensen tewerk.

Voor de nieuwbouw deed Acol Smeermiddelen een beroep op lokale ondernemers: Adams Polendam voor de grondwerken, de groep Bockmans voor de bouw en EG-elec voor de elektriciteit. “We bouwden en werkten volgens strenge normen wat milieu, groene voetafdruk en veiligheid betreft, maar focusten ook op efficiëntie en ergonomie”, zegt Dominiek Gustin, technical sales. “Door efficiëntie blijft de goederenstroom optimaal verlopen en de ergonomie zorgt ervoor dat het personeel in optimale omstandigheden kan werken en vergaderen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer