Nieuws Kempen AC|S Accountants werpt licht op de globalisatiepremie

AC|S Accountants werpt licht op de globalisatiepremie

AC|S Accountants werpt licht op de globalisatiepremie

Als gevolg van de coronapandemie hebben sommige sectoren te kampen met zeer zware omzetdalingen. Voor ondernemingen uit deze sectoren voorziet de overheid een bijkomende steunmaatregel: de globalisatiepremie. Het doel? Deze sectoren laten overleven en intrinsiek gezonde ondernemingen redden van het faillissement.

De globalisatiepremie is een steunmaatregel voor ondernemingen die op 30 september 2020 een actieve exploitatiezetel hadden in het Vlaams Gewest en die cumulatief voldoen aan volgende voorwaarden. De onderneming moet:

  • Tussen 1 april 2019 en 31 december 2019 een omzet exclusief btw behaald hebben van minstens 450.000 euro
  • Tussen 1 april 2020 en 31 december 2020 geconfronteerd geweest zijn met een omzetdaling van minstens 60 %
  • Tussen 1 april 2020 en 31 december 2020 een boekhoudkundig verlies geleden hebben

De financiële steun

Concreet bedraagt de steun 10 % van de omzet (exclusief btw) die werd gerealiseerd tussen 1 april 2019 en 31 december 2019. Deze steun wordt beperkt tot 90 % voor kleine ondernemingen en 70 % voor middelgrote en grote ondernemingen van de niet gedekte vaste kosten in de periode van 1 april 2020 tot en met 31 december 2020 (code 9903 van de jaarrekening).

Enerzijds is het maximale steunbedrag afhankelijk van het aantal werknemers, anderzijds van de omzetdaling. De toegekende steun kan oplopen tot 2 miljoen euro.

Reeds eerder toegekende corona steunmaatregelen (hinderpremie, compensatiepremie, ondersteuningspremie en subsidie in het kader van het Vlaams Beschermingsmechanisme) worden in mindering gebracht van de globalisatiepremie.

Deze maatregel is aangemeld onder de Europese Tijdelijke Kaderregeling COVID-19 en zal in werking treden na goedkeuring door Europa. Momenteel kan deze steunmaatregel bijgevolg nog niet aangevraagd worden.

Ac|s Accountants en belastingconsulenten gevestigd in Brecht, Herentals, Hoogstraten, Mol, Ravels en Turnhout.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse, Mol
Beerse

Badweelde vult blinde vlek in

Badweelde uit Beerse opende een nieuwe vestiging in Mol. De Kempische zwembad- en outdoorspecialist vult hiermee een regio in waar… Lees meer