Nieuws Kempen Afdelingshoofd farmaceutisch bedrijf geeft deeltijds les

Afdelingshoofd farmaceutisch bedrijf geeft deeltijds les

Foto: Yo Smeyers

Afdelingshoofd farmaceutisch bedrijf geeft deeltijds les

TURNHOUT – Heilig Graf Turnhout neemt deel aan het proefproject Duaal Lesgeven. Ilse Vannuffelen, director Product Quality Management bij Johnson &n Johnson, staat elke woensdag voor de klas van de nieuwe STEM-richting Biotechnieken.

Duaal Lesgeven is een proefproject van de Vlaamse overheid en Essencia Vlaanderen. Twaalf Vlaamse werknemers uit de chemie- en farmasector staan sinds dit schooljaar deeltijds voor de klas.

Co-teacher

Essencia Vlaanderen en Teach for Belgium brachten Heilig Graf, dat een nieuwe studierichting Biotechnieken  oprichtte, in contact met Ilse Vannuffelen. Zij is nu elke woensdagvoormiddag co-teacher in de lesssen Labo Biologie en Labo- en Producttechnieken, naast leraar Yo Smeyers.

Technieken uit het bedrijf

Ilse Vannuffelen maakt de leerlingen wegwijs in activiteiten en processen die eigen zijn aan de industrie, zoals registratietechnieken, kwaliteitscontrole, staalname- en bewaringstechnieken. Deze worden aangeleerd in de tweede graad Biotechnieken.

Inlevingsvermogen

Yo Smeyers en Ilse Vannuffelen zijn enthousiast over de samenwerking. “De input die ik vanuit eigen ervaringen binnen het bedrijf kan meegeven aan zowel leerlingen als leerkrachten voelt zeer waardevol”, getuigt Ilse Vannuffelen. “De praktijkvoorbeelden zijn inspirerend voor de leerlingen en zorgen ervoor dat ze een beter inlevingsvermogen creëren van het waarom.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.