Nieuws Kempen Agora Culinair geeft voorrang aan verplegers

Agora Culinair geeft voorrang aan verplegers

Agora Culinair geeft voorrang aan verplegers

HERENTALS – De horecagroep Agora Culinair opent zijn drie voedingswinkels langer en biedt voorrang aan artsen en verplegend personeel. Een van die winkels bevindt zich in Herentals.

“We willen die mensen op die manier ons respect tonen en hen helpen waar wij kunnen”, zegt eigenaar Mario Vleugels. “Bovendien leveren wij ook kosteloos producten aan een project van kok Jolien Laenen die gratis gaat koken voor het ziekenhuispersoneel.”

Dat de horeca in coronatijden forse klappen krijgt, beseft iedereen. Ook de groothandels delen in de brokken. De bestellingen vallen stil én de verse producten dreigen onbruikbaar te worden. “Maar ik wil geen tijd verliezen aan gejammer”, zegt zaakvoerder Mario Vleugels vastbesloten. “Ik weet ook persoonlijk dat gezondheid belangrijker is dan zakencijfers. Daarom wil ik liever een positieve bijdrage leveren.”

Daarom wordt nu in de drie winkels aangeschoven volgens de nieuwe regels van de overheid. “Maar wie een badge toont van verpleegkundige of arts krijgt voorrang”, zegt Mario Vleugels. “Mensen die levens redden, moeten we allemaal steunen waar het kan. Dit is onze kleine bijdrage. Ik ben er zeker van dat de andere klanten daar graag aan meewerken en wat langer wachten.”

Vervaldatum

Het bedrijf worstelt ook met voorraden die de vervaldatum naderen. “Daarom schenken wij alle nodige voedsel aan Jolien Laenen van De Wingerd Vorselaar die gratis gaat koken voor de medewerkers van het ziekenhuis in Herentals”, zegt Mario Vleugels. “Daarnaast geven we ook gratis product weg in onze winkels aan bezoekers die voor een bepaalde som aankopen. Op die manier hopen we ook alle voedselverspilling tegen te gaan. Onze winkels zijn overigens altijd toegankelijk voor particulieren.”

Agora Culinair heeft winkels in Herentals, Hamont-Achel en Sint-Truiden.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer