Nieuws Kempen  “Akkoord dat steunmaatregelen stoppen, maar niet van vandaag op morgen”

 “Akkoord dat steunmaatregelen stoppen, maar niet van vandaag op morgen”

 “Akkoord dat steunmaatregelen stoppen, maar niet van vandaag op morgen”

Nu sommige stemmen alsmaar luider klinken om alle corona-steunmaatregelen stop te zetten, roept UNIZO op tot enige omzichtigheid. “Uiteraard zijn we het eens met de beëindiging van de COVID-steunmaatregelen op korte termijn”, reageert Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, “maar niet door vandaag op morgen door voluit in de remmen te gaan, want daar zullen ongelukken van komen.”

 

 

“Sommige activiteiten kunnen pas op 1 oktober opstarten en moeten nog geleidelijk aan opbouwen, zoals bijvoorbeeld de discotheken”, argumenteert Danny Van Assche van UNIZO. “Andere activiteiten kunnen intussen al wel normaal georganiseerd worden, maar lijden nog altijd onder een verminderde vraag.  Ik denk aan heel wat events, aan het toerisme in kunststeden, aan het personenvervoer, de reisagenten… Sommige zaken zullen wellicht nooit meer hetzelfde worden, al kunnen we daar momenteel nog geen correcte inschatting van maken. Bottomline: sommige bedrijven en sectoren hebben een laatste keer nood aan een laatste federaal duwtje in de rug om opnieuw op eigen kracht verder recht te veren.”

Concreet vraagt UNIZO om nog voor één kwartaal een vlot systeem van tijdelijke werkloosheid te behouden, voor bedrijven die hun werknemers – of een deel ervan – nog even stand-by willen houden, in de hoop dat het straks beter gaat.  Ook bepleit UNIZO om nog gedurende één trimester het enkel overbruggingsrecht te behouden voor die ondernemers die nog altijd minstens 40 procent omzetverlies lijden. “Dit is geen steun aan het bedrijf, maar een vervangingsinkomen voor die zelfstandige zaakvoerder zelf, die ook nog zware verliezen lijdt”, benadrukt Danny Van Assche.

“We vragen deze allerlaatste verlenging enkel om daarna effectief – in schoonheid – te kunnen eindigen, zonder die bedrijven die er nog even écht nood aan hebben het mes op de keel te zetten”, besluit Danny Van Assche.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer