Nieuws Kempen Aldi in Baarle wil verhuizen naar plek buiten centrum om Belgen tegemoet te komen

Aldi in Baarle wil verhuizen naar plek buiten centrum om Belgen tegemoet te komen

Aldi in Baarle wil verhuizen naar plek buiten centrum om Belgen tegemoet te komen

BAARLE-HERTOG/BAARLE-NASSAU- Aldi in Baarle-Nassau wil verhuizen naar een ruimer pand aan de Industrieweg. De gemeente gaat akkoord maar nu moet de provincie nog overtuigd worden van de plannen.

De Aldi Supermarkt aan de Stationsstraat in Baarle-Nassau wil graag verhuizen naar een nieuw te bouwen winkelpand op de huidige locatie van de Kringloop Baarle en Lion Protects aan de Industrieweg 1 t/m 5. De winkel aan de Stationsstraat is te klein, heeft geen goede en veilige los- en laadzone en mist ook een eigen parkeerterrein. Al vele jaren is Aldi op zoek naar een geschikte, op Nederlands grondgebied gelegen, locatie.

Nu komt er een nieuwe poging, waarbij naast Aldi ook Jack Haagen als projectontwikkelaar/eigenaar betrokken is. ,,We hebben onze eigendommen aan de Industrieweg met enige voorbehouden verkocht aan Aldi en de huurcontracten van Lion en Kringloop Baarle inmiddels opgezegd” aldus Haagen in BN De Stem. De locatie is nu nog bestemd voor bedrijven, maar Aldi heeft met de gemeente al voorlopige afspraken gemaakt om die te veranderen naar een bestemming voor retail. De provincie zegt nog niet te staan juichen bij het initiatief, met name omdat het kernwinkelgebied wordt verlaten.

Verantwoordelijk wethouder Hans van Tilborg bevestigt dat het gemeentebestuur in principe wil meewerken aan het verzoek van Aldi. Daartoe moet hij nu eerst de gedeputeerden van de provincie meekrijgen. Aldi heeft ook veel Belgische klanten en die hebben behoefte aan parkeerruimte. Een locatie net buiten het kernwinkelgebied is dus wat hem betreft een goede optie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.