Nieuws Kempen Aldi verhuist distributiecentrum van Rijkevorsel naar Turnhout

Aldi verhuist distributiecentrum van Rijkevorsel naar Turnhout

Aldi verhuist distributiecentrum van Rijkevorsel naar Turnhout

Logo-AldiAldi bouwt een nieuw distributiecentrum op het industrieterrein Veedijk in Turnhout en zal na de opening het huidige in Rijkevorsel sluiten. Alle 150 personeelsleden verhuizen mee en de Duitse warenhuisketen zal een 40-tal extra mensen aanwerven. “We verwachten dat er op termijn zo’n 250 mensen zullen werken”, zegt Frank Vissers van Aldi.

De reden voor de verhuis ligt bij de te krappe huisvesting op de huidige site aan de Ambachtsweg in Rijkevorsel. Enerzijds is Aldi met succes bezig zijn winkels te vernieuwen en anderzijds breidt het assortiment uit. “Daarvoor hebben we meer ruimte nodig. We zochten een locatie in de omgeving zodat de huidige werknemers mee kunnen verhuizen”, aldus Vissers.

Aldi verwacht de nieuwbouw in de loop van 2017 in gebruik te kunnen nemen. Het distributiecentrum zal 42.000 vierkante meter groot zijn – dat is de helft groter dan het huidige – en komt op een terrein van 12 hectare tussen de Veedijk en de Steenweg op Tielen. De totale investering bedraagt 50 miljoen euro.

Ook Van Rooijen
Niet alleen Aldi bracht goed nieuws voor Turnhout. Ook het logistieke bedrijf Van Rooijen bouwt een extra distributiecentrum om zijn activiteiten voor de farmaceutische sector te centraliseren. Het kocht daarvoor een terrein van 4,5 ha op het industrieterrein Veedijk. Van Rooijen verwacht nog eens 80 mensen te zullen aanwerven, bovenop de 200 die er nu al zijn tewerkgesteld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer