Nieuws Kempen Alles blijft bij het oude voor Kempense sterrenrestaurants

Alles blijft bij het oude voor Kempense sterrenrestaurants

Alles blijft bij het oude voor Kempense sterrenrestaurants

michelinDe bekendmaking van de nieuwe Michelinsterren heeft geen verrassingen opgeleverd voor de Kempense sterrenzaken. Die blijven alle drie hun ster behouden. Het gaat om La Belle in Geel, Hof Ter Hulst in Hulshout en De Pastorie in Lichtaart. Amu uit Turnhout (foto) ontvangt voor het eerst een Bib Gourmand, een onderscheiding voor restaurants die een voortreffelijk menu serveren van maximum 37 euro.

De lancering van de Michelingids 2016 moest normaal een maand geleden al plaatsvinden, maar werd uitgesteld wegens de terreuraanslag in Parijs. Voor de chefs was het dus nog even geduld oefenen. Tot vandaag. Voor de Kempense sterrenchefs blijft alles bij het oude. Zij verlengen hun ster met een jaar.

Extra klanten
Eerder al werden de Bib Gourmands bekendgemaakt. In dat rijtje hoort vanaf dit jaar Amu in de Patersstraat in Turnhout. “Die bekendmaking dateert van een week voor de aanvankelijk geplande uitreiking”, vertelt chef en zaakvoerster Marjanne Moonen. “We hebben intussen mogen ervaren dat zo’n onderscheiding wel degelijk een invloed heeft op de bekendheid. We mochten sindsdien al een heel aantal nieuwe klanten verwelkomen.”

Amu bestaat in maart 2016 drie jaar en de ambitie was wel degelijk het behalen van een Bib Gourmand. “Een week na de uitreiking vorig jaar hebben we een inspecteur van Michelin over de vloer gehad”, vertelt Moonen. “Die heeft zich na afloop bekendgemaakt. We hebben dus nog een jaar in spanning moeten afwachten.” Voor zo’n Bib Gourmand mag een 3-gangenmenu niet duurder dan 37 euro zijn en moet er voor voor- of hoofdgerecht de keuze zijn uit vis of vlees. “Ons leek een Bib Gourmand haalbaar”, vertelt Marjanne Moonen. “De mensen kijken trouwens meer en meer naar de prijs/kwaliteit.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer