Nieuws Kempen Alpha High End moet heropening uitstellen door coronacrisis

Alpha High End moet heropening uitstellen door coronacrisis

Alpha High End moet heropening uitstellen door coronacrisis

TURNHOUT – Alpha High End in Turnhout, dat hoogwaardige hifi systemen aanbiedt, moet noodgedwongen de opening van zijn nieuwe winkel uitstellen. In afwachting daarvan zien de uitbaters wel fijne reacties van klanten binnenkomen via sociale media.

Drie jaar geleden opende Alpha High End, gespecialiseerd in audio- en videomateriaal, samen met interieurwinkel Villa Magna de deuren in de Turnhoutse Sint Antoniusstraat. “Ons doelpubliek overlapt. Mensen die een nieuwbouw zetten of die renoveren, kunnen tegelijk beeld en geluid opnemen in hun interieurinrichting”, vertelt Guy Van Deun, die de zaak uitbaat samen met Peter Janssens. “Ondertussen heeft Candy Factory onze plaats ingenomen en zijn wij een pand opgeschoven naar de vroegere winkel van Villa Magna. Deze nieuwe locatie is groter en heeft een betere akoestiek.”

Japans

De komst van een bijzondere Japanse versterker inspireerde Guy en Peter om een oosters getint openingsfeest te organiseren op zaterdag 18 april. “Er zouden Japanse drummers komen optreden en voor de klanten was er Japans eten en drinken.”

Beleving

Door het huidige veiligheidsmaatregelen kan dat feestje nu niet doorgaan. Voor een zaak in geluid is het bij Alpha High End nu redelijk stil. “Ons product is niet zoals schoenen, die je makkelijk bestelt. Luidsprekers wil je toch eerst horen vooraleer je ze koopt. Wij nemen ook altijd de tijd om met onze klanten naar een oplossing te gaan”, stelt Guy Van Deun. “We zijn echt een belevingswinkel, dus dat kunnen we nu niet aanbieden. We hebben de vrijgekomen tijd dan geïnvesteerd in sociale media, want daar waren we tot nu nog onvoldoende aan toe gekomen. Via die weg krijgen we nu heel toffe reacties en steunbetuigingen van ons publiek. Dat geeft moed.”

Alpha heeft ook vestigingen in Brussel, Antwerpen en Brasschaat.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.