Nieuws Kempen Alsnog Corona-kermissen in Herentals en Vorselaar

Alsnog Corona-kermissen in Herentals en Vorselaar

Alsnog Corona-kermissen in Herentals en Vorselaar

VORSELAAR/HERENTALS – Foorkramers zien dan toch niet hun volledige jaaromzet verdwijnen. Nadat een kermis in Mol-Sluis kon plaatsvinden, zien nu ook Vorselaar en Herentals mogelijkheden om kermissen te plaatsen, weliswaar onder voorwaarden.

De septemberkermis in het centrum van Vorselaar die gepland staat op 13, 14 en 16 september kan voorlopig nog steeds plaatsvinden. “Alles blijft wel onder voorbehoud, maar als de corona-situatie blijft evolueren zoals nu, wordt in september opnieuw kermis georganiseerd in Vorselaar”, zo klinkt het.

Bezoekers zullen wel rekening moeten houden met een reeks maatregelen. Ze moeten onder meer een vast parcours volgen. Aan de ingang voorziet de gemeente handgel. Ook moet iedereen boven de 12 jaar een mondmasker dragen en blijft een afstand van anderhalve meter de norm. De kramen worden zodanig opgesteld dat er voldoende ruimte is en net zoals bij openbare markten of kermissen elders worden er een beperkt aantal bezoekers gelijktijdig toegelaten. Hiervoor doet Vorselaar een beroep op stewards die een oogje in het zeil houden.

Ook Herentals laat de kermissen doorgaan. Op het multifunctioneel terrein aan de Herenthoutseweg zal de kermis zelfs een extra weekend staan, van 28 augustus tot 7 september. “Het gaat om beleving, maar dit is ook de kostwinning van de kermisfamilies”, merkt de bevoegde schepen, Yoleen Van Camp op. “De kermis is er voor ons en onze burgers, dus wij ook voor de foorkramers. We doen de nodige aanpassingen zodat die kan doorgaan.”

De stad legt aan de task force “samen tegen corona” voor om het standgeld van de Herentalse kermis te laten vallen, omdat die niet kan doorgaan op de klassieke plaats en om de foorkramers, die maanden zonder inkomsten zijn gevallen, een hart onder de riem te steken. De foorkramers voorzien opnieuw een prikkelarme dag, een familiedag en een dag voor de zorgverlener.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer