Nieuws Kempen Ammoniaklek bij IJsboerke zorgt voor hinder, maar geen gevaar

Ammoniaklek bij IJsboerke zorgt voor hinder, maar geen gevaar

Ammoniaklek bij IJsboerke zorgt voor hinder, maar geen gevaar

TIELEN – Bij ijsroomproducent IJsboerke in Tielen (Kasterlee) is in de nacht van dinsdag op woensdag een ammoniaklek ontstaan in een productieruimte. Het lek is intussen gevonden en gedicht, maar geurhinder blijft nog wel een tijdje mogelijk.

Op het moment waarop het lek is ontstaan, lag de productie stil. De brandweer van de zone Taxandria rukte woensdagochtend om 7 uur uit nadat enkele medewerkers ’s morgens het lek hadden opgemerkt toen ze bij het bedrijf aankwamen. De brandweer kan het lek snel opsporen en dichten. Toch blijft er nog geurhinder mogelijk tot de situatie helemaal is opgelost. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

“Normaal gezien draait de productie hier 24 uur aan een stuk. Als dat het geval zou geweest zijn, zou het lek veel vlugger zijn opgemerkt”, legt Pascal Janssen uit, preventieadviseur van Glacio-IJsboerke. “De bedienden in het kantoorgebouw vooraan konden ook gewoon aan de slag gaan. Volgende week gaat de productie, zoals was voorzien, weer gewoon van start.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.