Foto: Ziekenhuis Geel

Antwerps faillissement treft Geels ziekenhuis

In de inkomhal van Ziekenhuis Geel blijft sinds woensdag zowel de cafetaria als het winkeltje gesloten. De uitbater, een firma uit Antwerpen, is door de ondernemingsrechtbank failliet verklaard.

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen heeft dinsdag de naamloze vennootschap Hepa uit Antwerpen failliet verklaard. Hepa was gespecialiseerd in zogenaamde cafetariahoreca, waarbij de firma de uitbating van onder meer de ziekenhuiscafetaria in een hele reeks Antwerpse ziekenhuizen voor haar rekening nam. Maar ook die van Ziekenhuis Geel, net als het aangrenzende winkeltje met tijdschriften, bloemen en geschenkjes in de inkomhal in de J.B. Stessensstraat. Het nieuws van het faillissement klonk bij het Kempense ziekenhuis als een donderslag bij heldere hemel.

“De beslissing is buiten onze wil om genomen en was ook voor ons een grote verrassing”, klinkt het. “Het gevolg is wel dat de cafetaria en het winkeltje sinds woensdag gesloten blijven. Op onze gehospitaliseerde patiënten heeft het faillissement geen enkel effect. Ziekenhuis Geel heeft een eigen keuken voor patiënten. De maaltijdverdeling voor de patiënten verloopt dus normaal zoals voordien. Ook de voorzieningen voor de medewerkers in de personeelscafetaria blijven volledig operationeel. Beide werken volledig onafhankelijk van de werking van de firma Hepa nv.”

Verbouwingen

Er bestond enkele weken geleden bij het personeel van de cafetaria al even ongerustheid over de toekomst, omdat Ziekenhuis Geel tijdens de zomermaanden de inkomhal grondig wil verbouwen. Tijdens die operatie zou de horecagelegenheid sowieso tijdelijk moeten sluiten, maar de bekommernis was of het ziekenhuis die nadien in dezelfde vorm wilde (laten) heropenen. De directie bekeek verschillende alternatieve pistes en zegt nu dat er sowieso plannen waren om over te stappen naar een andere exploitant.

Ziekenhuis Geel wil vooral zo snel mogelijk een oplossing voor de tussenperiode. “We bekijken of we de geplande verbouwingswerken in de inkomhal niet vroeger kunnen starten”, klinkt het. “Ook proberen we alternatieve voorzieningen in de inkomhal beschikbaar te maken, zoals bijvoorbeeld via automaten. We proberen ook een nieuwe exploitant te vinden voor het winkeltje.”