Nieuws Kempen Antwerpse Arabieren komen naar Turnhout

Antwerpse Arabieren komen naar Turnhout

Antwerpse Arabieren komen naar Turnhout

We schreven het eerder deze week al: Confiserie Roodthooft heeft de gebouwen van het vroegere Heinz aan de Bleukenlaan in Turnhout gekocht. Het bekendste product van het bedrijf zijn de caramelsnoepjes ’t Arabierke. De verhuizing is gepland voor komende zomer zodat de Kempen er vanaf dan een streekproduct bij heeft.

Confisserie Roodthooft is nu nog gevestigd aan de Lange Leemstraat in Antwerpen, maar kampt daar met plaatsgebrek. “We zitten in volle expansie”, zegt zaakvoerder Patrick Stoops in Gazet Van Antwerpen. “Vorig jaar hebben we een Duits bedrijf overgenomen, wat voor een schaalvergroting heeft gezorgd. Daarnaast verloopt dit jaar ook onze milieuvergunning. Daarom hebben we beslist ons bedrijf naar Turnhout te verhuizen.”

Alle machines maken mee de verhuizing en de productie van het snoepgoed zal op dezelfde manier blijven gebeuren. Van de bekende Arabierkes wordt jaarlijks 500 ton geproduceerd, wat overeenkomt met 80 miljoen stuks.

De site van Confiserie Roodthooft in Antwerpen wordt verkocht. De vraagprijs bedraagt 2,85 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer