Nieuws Kempen Antwerpse starters creëren ruim 20.000 jobs in vijf jaar

Antwerpse starters creëren ruim 20.000 jobs in vijf jaar

Annelies Van Orshoven (tweede van links) heeft met haar bedrijf Addmodum al 5,5 jobs gecreëerd in minder dan een jaar tijd. Drie van haar werknemers staan mee op de foto. — © Patrick De Roo

Antwerpse starters creëren ruim 20.000 jobs in vijf jaar

Startende ondernemers hebben in de voorbije vijf jaar meer dan twintigduizend jobs in de provincie Antwerpen gecreëerd. “Ik wil als werkgever een warm gevoel verspreiden bij mijn werknemers en bij mijn klanten”, zegt ondernemer Annelies Van Orshoven.

Niet voor een baas moeten werken en je eigen dromen najagen: het is de motivatie van veel startende ondernemers. Veel van die starters creëren ook jobs. Uit een analyse van ondernemersorganisatie Voka, op basis van cijfers van het bedrijfsinformatiebureau Bel-first, blijkt dat ondernemers in de provincie Antwerpen die hun bedrijf in 2017 of later hebben gestart, vandaag 20.832 mensen tewerkstellen.

Annelies Van Orshoven (45) is één van hen. “Ik heb mijn administratief bedrijf Addmodum in Pulle (Zandhoven) in mei vorig jaar opgericht”, zegt ze. “Intussen heb ik 5,5 jobs gecreëerd. In maart moet daar nog iemand bijkomen, en daarna hoop ik ongeveer elke maand iemand extra aan te werven. Voor ik mijn eigen bedrijf heb opgericht, heb ik 25 jaar de administratie in een familiebedrijf gedaan. Daarna was ik directieassistent. Maar ik wilde mijn energie tot uitbarsting laten komen door een eigen bedrijf op te richten, waarmee ik alle administratieve zorgen van bedrijfsleiders wil wegnemen.”

Teamgeest

Met Addmodum doen Annelies en haar werknemers alles wat met administratie te maken heeft, van het klaarzetten van betalingen in een digitale app, tot het bestellen van maaltijdcheques en het aansluiten van een bedrijf bij een sociaal secretariaat. “Ik wil ervoor zorgen dat een bedrijfsleider zich op zondag niet meer met administratie moet bezighouden”, zegt Annelies. “En ik wil een warm gevoel creëren bij mijn werknemers. We gaan bijvoorbeeld drie keer per week met ons team wandelen, om de teamgeest aan te wakkeren. Dat warme gevoel wil ik ook overdragen op mijn klanten. Een voorbeeld. Wordt een werknemer van een bedrijf waarvoor wij de administratie regelen papa, dan zorgen wij ervoor dat die een dekentje krijgt met de naam van de baby op. Dat is heel anders dan een gewoon geboortekaartje. Ik ben ook werkgever geworden om dat warme gevoel te verspreiden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.