Nieuws Kempen Aquafin vond in Kempische aannemer geschikte partner

Aquafin vond in Kempische aannemer geschikte partner

Aquafin vond in Kempische aannemer geschikte partner

Aquafin verbouwt momenteel zijn hoofdzetel in Aartselaar. Op de site herrijst tegen de zomer van 2022 een duurzame campus, waar hybride werken centraal staat en die als ontmoetingsplek kan fungeren. De campus wordt opgetrokken volgens de principes van circulair bouwen, met aandacht voor ecologie en biodiversiteit. De bouw werd gegund aan aannemer Van Roey uit Rijkevorsel.

 

Aquafin heeft pas de plannen bekendgemaakt van een nieuwe campus in Aartselaar.  Projectmanager Tina Van Grimberge legt uit de keuze voor de aannemer uit: “Aquafin was op zoek naar een partner die toegevoegde waarde brengt, dit wil zeggen een aannemer die meedenkt, suggesties formuleert en zoekt naar oplossingen. Met de ervaring van Van Roey zijn we er zeker een meer dan geschikte partner gevonden te hebben.”

“Het project van Aquafin past volledig in de visie van Van Roey”, zegt Kurt Van den Broeck, senior projectmanager bij Van Roey. “We willen de kwaliteit van het leven van mensen verbeteren door de creatie van leefbare en duurzame omgevingen waar mensen graag wonen, werken, winkelen, leren en sporten. Niet alleen fungeert Campus Aquafin als een inspirerende ontmoetingsplaats voor werknemers, partners en klanten maar is het ook een voorbeeld van duurzaamheid, circulariteit en biodiversiteit.”

Bij de renovatie van het centrale gebouw wordt er maximaal ingezet op circulaire principes. Heel wat materialen, zoals akoestische baffels, het tapijt, de natuurstenen vloeren maar ook ventilatie, circulatiepompen en de klinkers van de vroegere parking worden gerecupereerd. Dit is een voorbeeld van ‘urban mining’ waarbij afbraakmaterialen als grondstof voor nieuwe realisaties worden gebruikt.

De uitbreiding van dit gebouw zal in houtskelet en CLT (cross laminated timber) worden opgetrokken. Ook binnen zal veel hout als duurzaam materiaal gebruikt worden. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van riothermie voor de duurzame verwarming en koeling van de site, een techniek die mooi aansluit bij de missie van Aquafin.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer