Nieuws Kempen Arendonk heeft eerste bijvriendelijk bedrijventerrein

Arendonk heeft eerste bijvriendelijk bedrijventerrein

Arendonk heeft eerste bijvriendelijk bedrijventerrein

Jos Maes en Ronny Geenen van Biegilde Sint-Ambrosius. © Eddy Meulemans

Jos Maes en Ronny Geenen van Biegilde Sint-Ambrosius. © Eddy Meulemans

Bedrijvenzone Hoge Mauw in Arendonk mag zich het eerste bijvriendelijke bedrijventerrein van Vlaanderen noemen. De voorbije periode werden de wegbermen ingezaaid en aangeplant met bijvriendelijke bloemen en planten. Voor het initiatief slaan de plaatselijke biegilde, ondernemers en overheid de handen in mekaar.

Twee jaar geleden werd al eens een bedrijventerrein van 10.000 vierkante meter van drukkerij GewaDrupo ingezaaid met een bijvriendelijk bloemenmengsel. Dat is ondertussen bebouwd zodat nu werd gekozen voor de wegbermen. Zoals bekend maken de bijen moeilijke tijden door omdat ze te weinig en te weinig gevarieerd voedsel vinden, hoewel ze levensnoodzakelijk zijn voor de landbouw en de natuur – en dus ook voor de mens – omdat ze zorgen voor een goede bestuiving.

Biodiversiteit en imago
Voor het bebloemingsproject werd 25.000 euro geïnvesteerd, waarvan 80% afkomstig is via subsidies en de rest wordt betaald door de bedrijven. “Omdat ook wij voor biodiversiteit zijn”, zegt Sam Daems, directeur van B&R Bouwgroep, waarvan de hoofdzetel op het industrieterrein is gevestigd. “Daarnaast is het ook goed voor ons imago. Een net en verzorgd bedrijventerrein straalt af op de bedrijven en trekt nieuwe ondernemers en werknemers aan.”

De Arendonkse ondernemers hopen dat hun proefproject straks navolging krijgt in de rest van Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meerhout, Mol
Meerhout

Zoon stapt mee in uitvaartbedrijf

Uitvaartverzorger Ann Schillebeeckx heeft afgelopen weekend haar nieuwe aula in Meerhout voorgesteld aan het grote publiek. In aula Veldpoort kunnen… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer