Nieuws Kempen Ark van Noë: “Dankzij alle helpende handen konden we schade beperken”

Ark van Noë: “Dankzij alle helpende handen konden we schade beperken”

Ark van Noë: “Dankzij alle helpende handen konden we schade beperken”

Bij Ark Van Noë in Lichtaart zijn alle activiteiten opnieuw hervat na de wateroverlast van vorige week. Door de overvloedige regenval trad de Kleine Nete buiten haar oevers, en kwam het glampingterrein volledig blank te staan. Maar dankzij de vele helpende handen van vrienden, familie en nobele onbekenden, kon de fysieke en economische schade beperkt worden, en is het weer ‘business as usual’ bij Ark van Noë.

Het waren enkele spannende dagen bij Ark van Noë in Lichtaart, vertelt medezaakvoerder Nick Meylemans. “Donderdagavond hebben we al onze glampinggasten moeten afbellen. Het terrein was toen door de hevige regen al drassig. De nacht erna is alles volledig ondergelopen.” De meeste glampingtenten bleven gelukkig gevrijwaard, maar decoratie en de aangelegde paden raakten wel zwaar beschadigd. Het stijgende water zorgde voor spannende momenten voor het team. “We hadden in de brasserie alles op hoogte gezet. De Kleine Nete stroomde al binnen op het domein, via de centrale vijver. Gelukkig konden we met zandzakjes vermijden dat de brasserie onder water kwam te staan.”

Al snel stond er een ploeg van 30 vrijwilligers klaar alles op te ruimen en om Ark van Noë weer terug in het zadel te tillen. “Familie, vrienden, makkers van de Ronde Tafel van Geel en zelfs mensen die hun hulp spontaan aanboden stond snel klaar. Dankzij hen konden we na 4 nachten sluiting de glamping opnieuw openen. Ook de brasserie is van zaterdag opnieuw open. De hulp is echt hartverwarmend, en werd zeer zwaar geapprecieerd door ons Ark-team.”

Het bouwverlof is ‘primetime’ voor horeca en toeristische trekpleisters. “Het weer is natuurlijk wat het is, en het water op de Kleine Nete staat nog altijd heel hoog. Maar het kajakken kan en mag weer, en de vraag van onze gasten is heel hoog, merken we.”

“Als ondernemer heb je niet alles in de hand, zeker niet het weer. Maar we zijn heel content dat zo veel mensen geholpen hebben met het opruimen, en dat we snel terug konden openen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer