Nieuws Kempen Aurubis investeert 7 miljoen in Olen

Aurubis investeert 7 miljoen in Olen

Aurubis investeert 7 miljoen in Olen

Aurubis_Belgium_Kantoorgebouw_ExterieurKoperproducent Aurubis investeert in extra productiecapaciteit en de bouw van een nieuw kantoorgebouw in Olen. De raad van bestuur heeft zopas het licht op groen gezet voor de investeringsprojecten.

In eerste instantie investeert de Olense koperfabriek fors in haar productieafdeling Speciaaldraad, waar koperdraad met een uitzonderlijk laag zuurstofgehalte en/of gelegeerde koperdraad wordt geproduceerd. Dit boekjaar nog wordt de capaciteit met zo’n 30 % verhoogd. “De goedkeuring van deze investering is een belangrijke mijlpaal voor de verdere ontwikkeling van de Specialties-afdeling van Aurubis Belgium. Dankzij deze investering zal ons bedrijf niet alleen zijn positie als grootste producent van Speciaaldraad in Europa verder versterken, maar tevens de nodige capaciteit opbouwen om nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen”, aldus Jo Rogiers, managing director van Aurubis Belgium.

Kantoorcomplex
Aurubis zal daarnaast ook een nieuw kantoorgebouw in Olen neerzetten. De nieuwbouw komt op het Aurubis-bedrijfsterrein langs de Watertorenstraat, heeft een totale vloeroppervlakte van 1.815 m² en bestaat uit 4 bouwlagen. Zo’n 70 medewerkers zullen in het kantoor worden ondergebracht. In februari 2016 wordt het startschot voor de bouw gegeven.

“Het gaat om een investering van zo’n kleine 3 miljoen euro”, zegt Jo Rogiers. “Tel daarbij de overige investeringen voor het globale infrastructuurplan van onze bedrijfssite en de nieuwe effluentleiding naar de Kleine Nete en dan komen we al snel op zo’n 7 miljoen euro. We hopen het gebouw in april 2017 in gebruik te kunnen nemen. Niet alleen zal de site er grondig anders uitzien na deze infrastructuurwerken, ook de veiligheid zal er aanzienlijk bij gebaat zijn.”

Aurubis Belgium maakt deel uit van de Aurubis Groep, de grootste koperproducent in Europa en wereldleider in koperrecyclage. De site in Olen is gespecialiseerd in de productie van koperanodes, koperkathodes, Aurubis Rod, Aurubis Foxrod en Aurubis Bars & Profiles. Er werken 530 mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer