Nieuws Kempen b-token maakt nu ook houten jetons

b-token maakt nu ook houten jetons

b-token maakt nu ook houten jetons

tokenHet lijkt wel een stap achteruit: b-token uit Retie heeft onlangs houten jetons op de markt gebracht. b-token moest het tot nog toe in het kader van een geprofileerd duurzaamheidsbeleid vooral hebben van jetons uit kunststof en bioafbreekbare jetons. “Onze houten jetons worden uit afvalhout gemaakt”, zegt Nathalie Breugelmans. “De vezels worden bijeengehouden door natuurlijk hars.”

b-token heeft in pakweg zes jaar een mooie reputatie bijeengewerkt. Het bedrijf maakt jetons die in allerlei omstandigheden gebruikt worden. Van popfestivals tot lunaparken, kermissen of zelfs in de winkelwagentjes van supermarkten. b-token produceert de jetons zelf in spuitgietmachines. Ook de bio-afbreekbare jetons die de facto gemaakt zijn uit het zetmeel van aardappelschillen.

Maar waarom dan nog houten jetons? “Wij runnen sinds enkele tijd een eigen kantoor in het Amerikaanse Miami. Daar heeft onze vertegenwoordiger een geweldige vraag naar houten jetons onderkend. In Amerika zijn niet bijzonder populair. Ondanks de kunststofjetons. Wij hebben ons daarom aan het denken gezet en onderzocht hoe we ook houten jetons konden produceren. Dat is ons inmiddels gelukt. De verkoop loopt ondertussen al.”

b-token is als onderneming gegroeid uit zijn voorganger, de firma Orakel. Die is gespecialiseerd in de aanmaak van polsarmbandjes die eveneens gebruikt worden op festivals en feesten. b-token stelt vandaag al 8 mensen tewerk en werkte verleden jaar een omzet bijeen van zo’n 800.000 euro. Het bedrijf exporteert vandaag over de hele wereld.

De nieuwe ontwikkelingen gaan ondertussen onverminderd door. De specialisten van b-token onderzoeken ondertussen hoe ze in hun jetons bv. meer intelligentie kunnen inbrengen. Dan zouden ze bv. kunnen gebruikt worden voor het openen en sluiten van slagbomen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer