Nieuws Kempen Bacterie-werende coatings bij Hidrodoe

Bacterie-werende coatings bij Hidrodoe

Bacterie-werende coatings bij Hidrodoe

Het Herentalse Hidrodoe koos voor een speciale bacterie-werende coating voor extra hygiëne. Alle contactvlakken in het water-doe-centrum zijn ermee behandeld. De coating is ontwikkeld op basis van nano-technologie, en zorgt voor een extra veiligheid tussen twee poetsbeurten door.

Hidrodoe ging hiervoor aan de slag met het Mechels bedrijf Coated, dat alle contactzones kwam behandelen met een antibacteriële en antivirale coating. “Deze nanotechnologie zal er voor zorgen dat micro-organismen worden afgebroken en tot wel 12 maanden lang. Die technologie vormt als het ware een spijkerbed, is positief geladen en gaat negatief geladen celmembranen aantrekken, zoals virussen en bacteriën”, legt Guy Verleye van Coated uit.

Alle contactvlakken worden hiermee behandeld: touchscreens, handvaten, sanitair en trapleuningen. De hele chain-of-contact dus. Volgens Verley vervangt de techniek het ontsmetten niet, maar biedt het wel een langdurige oplossing om virussen en bacteriën af te weren. “Op zich is dit een toevoeging op poetsen met zeep of desinfecteren. Het zorgt voor een extra veiligheid tussen de poetsmomenten door. Zeker met touchscreens die bezoekers veelvuldig gebruiken, vormt de coating toch een meerwaarde.”

Hidrodoe is het belevingscentrum van Pidpa in Herentals, waar kinderen doorheen verschillende activiteiten water in al zijn facetten leren kennen. Het is momenteel door de coronamaatregelen nog gesloten.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Meerhout, Mol
Meerhout

Zoon stapt mee in uitvaartbedrijf

Uitvaartverzorger Ann Schillebeeckx heeft afgelopen weekend haar nieuwe aula in Meerhout voorgesteld aan het grote publiek. In aula Veldpoort kunnen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer