Nieuws Kempen Balens orthopediebedrijf print eerste eigen zitorthese

Balens orthopediebedrijf print eerste eigen zitorthese

Balens orthopediebedrijf print eerste eigen zitorthese

BALEN – Zorgbedrijf PN-O is er na een jaar experimenteren in geslaagd om de eerste orthesen en schedelhelmen in 3D te printen. De Balense kmo is daarmee het eerste orthopedische bedrijf in Vlaanderen dat met deze specifieke technologie zelf producten print.

Maatwerk is binnen de zorgsector van fundamenteel belang, stelt orthopedisch bedrijf PN-O uit Balen. “We gaan voor al onze cliënten op zoek naar een passende oplossing. Sommigen zijn geholpen met iets wat we standaard in ons gamma hebben. Voor vele anderen is maatwerk de enige juiste keuze”, stelt zaakvoerder Philip Nuyens.

De afgelopen 10 jaar specialiseerde PN-O zich specifiek in het maken van zit- en sta-orthesen. Elke orthese is volledig uniek, net zoals de patiënt waarvoor ze gemaakt worden.

Van experiment tot gangbaar product

Vorig jaar maakte PN-O een grote technologische sprong voorwaarts door de aankoop van een HP Multi-jet 3D-printer. “Door orthesen te vervaardigen met behulp van 3D-printtechnologie, beperken we de afvalberg aanzienlijk. Nu wordt tijdens het opmeten voor elke orthese nog een mal gemaakt waarop het uiteindelijke product gebaseerd wordt. Met 3D-printing is het mogelijk om die fase te digitaliseren.”

Op dit moment treedt PN-O net uit de experimentele fase. “We hebben eerst ingezet op het printen van kleinere zorgproducten zoals steunzolen, pols- en handorthesen en schedelhelmen. Maar vorige week printten we ook onze eerste zitorthese”, vertelt Philip. “Dat was voor ons bedrijf én voor de orthopedische sector echt een mijlpaal.”

Omdat het een recente ontwikkeling is, komt nu nog een periode van uitproberen van verschillende materialen, nieuwe structuren en verschillende software. Toch wil Philip van 2020 het jaar maken waarin 3D-geprinte orthopedische producten binnen het bedrijf gangbaar worden.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer