Nieuws Kempen Bart Timperman niet langer hoofdredacteur RTV

Bart Timperman niet langer hoofdredacteur RTV

Bart Timperman niet langer hoofdredacteur RTV

Bart Timperman (links) en Jan Peeters een jaar geleden in het vernieuwde RTV-decor.

Bart Timperman (links) en Jan Peeters een jaar geleden in het vernieuwde RTV-decor.

De regionale tv-zender RTV heeft met onmiddellijke ingang de samenwerking stopgezet met hoofdredacteur Bart Timperman. De Herentalsenaar was er bijna een jaar aan de slag. “Een budgettaire kwestie”, zegt algemeen directeur Jan Peeters.

“Voor onze begroting 2016 waren we aan het uitkijken naar extra middelen om investeringen te kunnen doen”, legt Jan Peeters uit. “Die investeringen hebben betrekking op videovernieuwing en het voornemen van Telenet om vanaf eind dit jaar ook voor regionale televisie uit te pakken met uitzendingen in HD. Samen met het dagelijks bestuur zijn we gaan kijken waar besparingen mogelijk waren en we kwamen uit bij een formule die ook bij andere zenders zoals ATV en ROB wordt gehanteerd. Die houdt in dat de hoofdredacteur ook een aantal dagen per maand eindredactie op zich neemt en hierop is het spaak gelopen met Bart. De beslissing heeft er niets mee te maken dat hij zijn job niet goed heeft gedaan, maar is een budgettaire kwestie.”

Timperman lanceerde op 1 maart 2015 mee een grote vernieuwingsoperatie bij RTV en was sindsdien hoofdredacteur. Voordien was hij actief bij Gazet Van Antwerpen.

Tot woensdag neemt Jan Peeters de functie van hoofdredacteur opnieuw op. Aansluitend zal iemand van de eindredacteurs de functie ad interim invullen. “Hoe we het nadien zullen doen, moeten we nog bekijken”, aldus nog Jan Peeters. Zoals eerder gemeld gaat Peeters op 1 april met pensioen. Hij wordt als algemeen directeur opgevolgd door Farid Khetouta, momenteel productiechef bij RTV.

Niet geconsulteerd
In een reactie geeft Bart Timperman toe dat de beslissing zwaar valt na exact 1 jaar hard werken. “De kijkcijfers waren behoorlijk en vooral de kijkerstevredenheid was volgens het meest recente onderzoek opmerkelijk gestegen. Ook binnen de redactie was er opnieuw een visie, een lijn en een strijdbaarheid die er lang niet was geweest. Ik kreeg in mijn opdracht nooit één negatief signaal van het bestuur over mijn functioneren. Integendeel.”

“De financiële kant is inderdaad anders. Er was door een nijpend tekort aan inkomsten een dringend besparingsplan nodig om dit jaar nog verder te kunnen. RTV bestaat grotendeels dankzij adverteerders. En die lijken RTV niet als eerste in gedachten te hebben in hun communicatieplan. Terwijl RTV voor zware investeringen staat. In die zware financiële context is gekozen om mijn opdracht te beëindigen. Ik aanvaard die beslissing, omdat ik dit beter vind dan een zoveelste besparingsronde die het een redactie onmogelijk maakt om op termijn nog een behoorlijk product te maken.”

“Ik vind het heel belangrijk om te melden dat ik als hoofdredacteur niet geconsulteerd werd over de besparingsplannen en evenmin over een eenzijdige andere invulling van mijn opdracht. Mijn last-minute alternatieve voorstellen kregen geen gehoor. Een functie als hoofdredacteur zonder zeggenschap over de organisatie van de redactie en de invulling is totaal ongeloofwaardig. Binnen die context is het logisch dat het hier stopt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer