Nieuws Kempen BCTN wil containerterminal achter BP Geel uitbreiden

BCTN wil containerterminal achter BP Geel uitbreiden

BCTN wil containerterminal achter BP Geel uitbreiden

GEEL/LAAKDAL – Containerbedrijf BCTN heeft concrete plannen om de containerterminal achter BP in Geel verder uit te breiden naar een aangrenzend braakliggend perceel. Daardoor zou de capaciteit toenemen met 10 procent.

In 2017 nam BCTN achter de site van BP in Geel een containerterminal in gebruik om de producten en grondstoffen van en naar de chemische plant van BP over het Albertkanaal te verschepen. BP maakte voordien al gebruik van de terminal in Meerhout gebruik.

De terminal in Geel is een zogenaamde ‘open acces’-terminal, wat betekent dat BCTN er ook containers voor andere klanten behandelt. Omdat die vraag groeit, wil de onderneming de site nu uitbreiden. BCTN heeft een omgevingsvergunning aangevraagd om ook een perceel op de gemeentegrens tussen Geel en Eindhout in gebruik te nemen. Het gaat om een site die nu nog grotendeels braak ligt. Wel staat er een windturbine. Volgens BCTN zou de uitbreiding de capaciteit met 10% kunnen verhogen. Op dit moment behandelt de firma in Geel zowat 24.000 containers per jaar.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.