Nieuws Kempen BD-Construct stelt pronkstuk van investeringen voor

BD-Construct stelt pronkstuk van investeringen voor

BD-Construct stelt pronkstuk van investeringen voor

Metaalconstructiebedrijf BD-Construct uit Ravels onderging de laatste jaren een behoorlijke facelift om te moderniseren en klanten nog beter te bedienen. Zo bouwde het familiebedrijf in 2020 een nieuw kantoor en winkelcomplex en werd de productiehal uitgebreid met 1600m². Tegelijk investeerden ze fors in meerdere innovatieve machines. De kroon op het werk is de nieuwe fiberlaser snijmachine voor het bewerken van platen, buizen of profielen.

 

Het verhaal van BD-Construct begon in 1950 onder de naam BAX bvba. Grootvader Stan verdeelde toen tractoren van het merk International. De tractoren zijn intussen verdwenen en hebben plaats gemaakt voor machines. BD-Construct is uitgegroeid tot een metaalconstructiebedrijf. In 2000 nam Dirk Bax de leiding van zijn vader over en intussen is ook zoon Maarten in het bedrijf gestapt.

“We zijn gespecialiseerd in metaalconstructies en richten ons op totaalprojecten in metaal. We produceren onder andere trappen, poorten, poutrels en spanten. We werken ook aan constructies uit cortenstaal, zoals reclamezuilen, brievenbussen en plantenbakken.”

“Ook machinebouw en opbouw van vrachtwagens behoren tot onze activiteiten. Tot slot voeren we ook onderhoud en reparaties aan machines uit”, licht zaakvoerder Dirk Bax toe. “Dit alles gebeurt in eigen beheer. We hebben gelukkig een ervaren en gepassioneerd team van meer dan 20 medewerkers. Daarnaast is er ook ons modern machinepark voor het knippen, plooien en snijden, maar ook voor het lassen van metalen werkstukken.” Het bedrijf wil zijn team nog uitbreiden met  lassers/samenstellers voor in het atelier en een monteur voor de buitendienst.

Na de investering in een nieuw kantoor- en winkelgebouw met drie bouwlagen en een nieuwe productiehal van meer dan 1600m², werd de laatste jaren ook fors geïnvesteerd in meerdere nieuwe machines. “Als kers op de taart gingen we op zoek naar een hoogwaardige snijmachine, die gebruikt kan worden voor het snijden van platen, buizen en profielen,” stelt Maarten Bax.

“Na een grondige evaluatie van de verschillende technologieën en systemen op de markt kozen we voor een fiberlaser snijmachine van het merk Lasermach. We konden daarvoor rekenen op de kennis en ervaring van verdeler De Tollenaere uit Eeklo.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.