Nieuws Kempen Bedenkers awardwinnend bamboedoosje richten bvba op

Bedenkers awardwinnend bamboedoosje richten bvba op

Bedenkers awardwinnend bamboedoosje richten bvba op

wallet palletAls afstudeerproject bedachten Kristof Van Thielen (Heultje-Westerlo) en Dimi Moreels (Herselt) de Pallet, een portefeuille in bamboe die stevig is en makkelijk in je broekzak past. Ze wonnen daarmee intussen twee businessprijzen en richten in de loop van deze maand een bvba op. Want ze hebben nog veel meer plannen.

“Het idee ontstond op café”, legt Kristof uit. “We wilden afrekenen maar niemand had een portefeuille bij zich, alleen geld los in zijn broekzak of jas. Daarover zijn we verder gaan denken en zo is de Pallet ontstaan.” In zo’n portefeuille kan je makkelijk munten, briefjes, een usb-stick en een bankkaart kwijt. De twee kozen voor bamboe omdat het een duurzame houtsoort is die snel opnieuw groeit. En je kan er iets in graveren waardoor het persoonlijk wordt.

Productie in China
In eerste instantie wonnen de Kempenaars de Hyundai Brilliant Young Entrepreneur Award en in het najaar van 2014 de Start-it@KBC wedstrijd. “Nog terwijl we in ons laatste jaar Advanced Businessmanagement zaten, verkochten we al in vier landen”, lacht Kristof. “Onze eerste lading werd op een vakschool gemaakt en was snel uitverkocht. Intussen hebben we duizend stuks in China laten produceren en daarvan is ook al een heel deel verkocht. Een nieuwe lading staat intussen klaar. Het personaliseren gebeurt hier.”

Het winnen van de KBC-wedstrijd leverde hen een kantoor op aan het Ladeuzeplein in Leuven, van waaruit ze momenteel werken. In de loop van januari worden hun activiteiten onder de naam SMTH Smooth (lees: Something Smooth) in een bvba gegoten, waarbij beiden voor 50% aandeelhouder worden. De komende weken en maanden breiden ze hun aanbod nog fors uit. “Vanaf januari-februari komen er iPhone- en Samsung-hoezen in baboe bij, daarna hoezen voor de iPad en vanaf het voorjaar bamboe zonnebrillen.” De verkoop gebeurt via twee winkels in Geel en Westerlo maar in hoofdzaak via de webshop.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer