Nieuws Kempen Bedrijf uit Olen geeft Oost-Vlaams winkelcentrum Times Square-allures

Bedrijf uit Olen geeft Oost-Vlaams winkelcentrum Times Square-allures

Bedrijf uit Olen geeft Oost-Vlaams winkelcentrum Times Square-allures

OLEN – Het schermtechnologiebedrijf Dobit heeft donderdag een groot project onthuld in Waasland Shopping in Sint-Niklaas. Met The Wall steekt het Kempense bedrijf zelfs de schermen op Times Square in New York naar de kroon. Of toch op technologisch vlak.

Donderdag opende Waasland Shopping de deuren met een innovatief MicroLED-scherm. The Wall is ruim 16 vierkante meter groot, telt meer dan 10 miljoen pixels en kan 3D-illusies in 8K tonen. Dat is scherper dan de iconische schermen op Times Square.

Het Olense familiebedrijf Dobit stond in voor de installatie van The Wall, die zeven dagen in beslag nam. Een echt huzarenwerkje, want net omdat het scherm zo’n hoge resolutie heeft, moeten de verschillende modules perfect aansluiten om een mooi geheel te vormen.

 

Times Square in New York. Foto Shutterstock

“LED verovert stilaan de markt en steeds meer retailers en bedrijven verkiezen dat boven een klassiek LCD-scherm”, vertelt Nele Bruers van Dobit. “Grote techspelers zoals Samsung gaan nog een stapje verder met MicroLED. De pixels staan nog dichter bij elkaar, waardoor de resolutie hoger is en er dus meer details zichtbaar zijn.”

3D-illusie

In landen als Zuid-Korea, Japan en China experimenteren ze al langer met hoogtechnologische schermen. Zogenaamde ‘anamorphische illusies’ – waarbij je katten, monsters of de nieuwste sneaker in 3D schijnbaar uit het scherm kan laten stappen – spreken daar al langer tot de verbeelding.

“Door de animatie en omgeving slim vorm te geven, kan je de illusie wekken dat er iets uit het scherm springt”, vertelt Bruers. “Met 3D-content kan je vandaag echt het verschil maken.”

Dobit in Olen bestaat al sinds 1983 en stelt een vijftigtal mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.