Nieuws Kempen Bedrijfsbrand in Geel bij HKS Metals

Bedrijfsbrand in Geel bij HKS Metals

Bedrijfsbrand in Geel bij HKS Metals

Bij metaalverwerkend bedrijf HKS in Geel is maandag een spontane brand ontstaan in een berg metaal. Vermoedelijk zaten er foute producten tussen, waardoor de stapel kon beginnen branden. Het incident ging gepaard met een grote rookoverlast voor de buurt.

Het recyclagebedrijf ligt op de grens van Geel en Eindhout. Het vuur ontstond in een grote stapel verwrongen metaal dat klaarlag om verwerkt te worden. Omdat het metaal heel heet werd door het vuur, duurden de bluswerken zowat de ganse dag.

Ondanks de brand bleef het personeel van HKS Metals grotendeels aan het werk op de site. “De afdelingen die uit de wind aan de andere kant van de voorberg liggen, konden gewoon aan het werk blijven”, zei de bedrijfswoordvoerder in Het Nieuwsblad.

HKS Metals is een Nederlandse groep die gespecialiseerd is in de recyclage van metalen. Het bedrijf is gevestigd op 10 locaties, waarvan de bedrijfssite in Geel de enige Belgische vestiging is.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Olen
Olen

Gezocht: ceo voor Umicore

Marc Grynberg kondigt vertrek aan OLEN - De verrassende boodschap van Grynberg staat in het jaarverslag van Umicore te lezen.… Lees meer

Grobbendonk
Grobbendonk

DCM versterkt groene identiteit met label

DCM uit Grobbendonk krijgt het label voor CO2-neutraal bedrijf. Dit certificaat garandeert dat bedrijven actief hun lokale en wereldwijde klimaatimpact berekenen,… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.