Nieuws Kempen Bedrijfsfilm met originele insteek gefilmd op Campus Blairon

Bedrijfsfilm met originele insteek gefilmd op Campus Blairon

foto: Mark van de Looverbosch

Bedrijfsfilm met originele insteek gefilmd op Campus Blairon

TURNHOUT/ANTWERPEN – Campus Blairon in Turnhout, waar onder meer het stadskantoor is gevestigd, was het voorbije weekend een filmset. Productiehuis Close Company draaide er buitenscènes voor een bedrijfsfilm in opdracht van Aspex, een ICT bedrijf in Antwerpen.

Aspex helpt andere bedrijven om de transformatie te maken naar meer digitale toepassingen en werken in de Cloud. Om dat aanbod nog beter kenbaar te maken bij potentiële klanten en bij andere contacten, schakelde het IT-bedrijf productiehuis Close Company Pictures in. “Wat we maken, is zeker geen klassieke bedrijfsfilm”, vertelt regisseur Tonny Vanderavert van Close Company. “Het is meer een kortfilm met verschillende scènes die worden vertolkt door acteurs en figuranten. Het verhaal is met een vette knipoog naar de film Back To The Future, met als boodschap dat wie met Aspex in zee gaat, de toekomst heeft.”

Tijdmachine

In Turnhout zijn verscheidene buitenscènes gefilmd met een speciaal aangeklede BMW i8, die in het verhaal de rol heeft van tijdmachine. “Campus Blairon bleek goed geschikt voor de scènes”, vertelt Tonny Vanderavert. “We zochten een groot plein of grote parking bij een gebouw dat kan doorgaan voor kantoorgebouw en dat hebben we in Turnhout gevonden.”

Projecten groeien

Close Company realiseerde eerder al enkele promovideo’s en een videoclip. De jonge onderneming liet zich ook opmerken met een reeks huiskamerconcerten in Berchem, waarbij een captatie werd gemaakt van de optredende muzikanten. De film voor Aspex is het grootste project tot nog toe. “We hebben een ambitieus scenario geschreven”, geeft Tonny Vanderavert toe. “Maar wie het script heeft gelezen, is enthousiast, juist omdat het zo’n originele aanpak is voor een bedrijfsfilm.”

Aspex zal de afgewerkte film gebruiken bij allerlei presentaties, zowel online als bij beurzen en dergelijke meer.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.