Nieuws Kempen Bedrijven slachtoffer van oplichters die facturen vervalsen

Bedrijven slachtoffer van oplichters die facturen vervalsen

Bedrijven slachtoffer van oplichters die facturen vervalsen

oplichting facturenMinstens 23 facturen van bedrijven uit Ravels, Weelde en Poppel zijn vervalst door oplichters, waarna de klanten geld overschreven op een verkeerd rekeningnummer. De criminelen stalen de brieven uit rode postbussen van Bpost en pasten het rekeningnummer aan. De politiezone Kempen Noord-Oost stelt een onderzoek in.

Bij de benadeelden zijn Dirk Bleys Natuursteen, Staal Straal Weelde en GT Foam, alle drie uit Weelde. Bij deze laatste gaat het om negen facturen voor een totaalbedrag van bijna 50.000 euro. De daders haalden de brieven met een valse sleutel of kleefstrip uit de brievenbus nadat ze waren gepost, openden ze, pasten het rekeningnummer aan en stuurden ze verder naar de klant. Die schreef het geld over op een rekening van de criminelen. Pas wanneer verzender en bestemmeling met mekaar communiceerden, kwam het bedrog aan het licht. De facturen werden uitgeschreven in de periode eind augustus-begin september.

Tips
De politie geeft ondernemers een aantal tips. “Wanneer je vroeger al betalingen deed aan een bedrijf en plots is het rekeningnummer veranderd, kan je best navragen of dit wel degelijk klopt”, zegt Katrien Goffings van de politiezone Kempen Noord-Oost. “Kijk ook naar de poststempel. Brieven die in onze regio op de bus worden gedaan, worden afgestempeld in Antwerpen. Zit er eentje tussen uit Brussel of Luik, wees dan zeker aandachtig. We geven bedrijven verder de raad om facturen zo op te stellen dat ze moeilijk na te maken zijn, bijvoorbeeld met een watermerk. Personaliseer ook best de envelop door er je logo op te zetten. Zo valt het voor de klanten op wanneer er een witte envelop toekomt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer