Nieuws Kempen Bekende bakkerij heeft de deuren gesloten

Bekende bakkerij heeft de deuren gesloten

Bekende bakkerij heeft de deuren gesloten

HERENTALS – Het management van Mariën Meesterbakkers uit Balen heeft beslist het verkooppunt op de Herenthoutsesteenweg in Herentals te sluiten. Eind vorige week gingen de laatste broden, koffiekoeken en taartjes er over de toonbank. “De huurprijs van het pand lag te hoog in vergelijking met de omzet van de winkel”, legt Joyce Mariën de beslissing uit.

De bakkerij waar de naam van de vorige uitbaters ‘Van Heuckelom’ nog opvallend groot boven de deur hangt, was toch een begrip in Herentals “Vandaag zaten we met een verouderde winkel en infrastructuur waar we geen toekomst in zagen om die te gaan vernieuwen”, klinkt het bij Mariën. “Het pand is ook bijzonder slecht geïsoleerd wat met de verhoogde energieprijzen een hoog prijskaartje met zich meebrengt.”

Ook qua bereikbaarheid en parkeergelegenheid voor de deur behoorde de winkel niet meer tot de besten van de klas. “We zijn in Herentals nog op zoek gegaan naar een ander aantrekkelijk pand, maar dat hebben we niet gevonden”, besluit Joyce Mariën. “We stellen de jongste tijd helaas wel vaker vast dat iedereen wel in de buurt naar de bakker wil, maar dat men er niet meteen naast of boven willen wonen uit vrees voor hinder.”

Aan de deur van de gesloten winkel hangt een papiertje met de melding dat klanten nog steeds welkom zijn in de winkels van Mariën in bijvoorbeeld Geel of Kasterlee. Na de sluiting van de winkel in Herentals beschikt Mariën Meesterbakkers nog over 14 winkels. Het verdwijnen van de bakkerswinkel komt er nauwelijks twee maanden nadat de bakker Vroeg Wakker in de schaduw van de Bovenpoort de deuren sloot. Dat gebeurde na het neerleggen van de boeken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.