Nieuws Kempen Bekende vishandel Arijs failliet, curator zoekt overnemer

Bekende vishandel Arijs failliet, curator zoekt overnemer

Bekende vishandel Arijs failliet, curator zoekt overnemer

HERENTHOUT / HERENTALS – De ondernemingsrechtbank in Turnhout heeft de vishandel nv Arijs, de bv Blue Mytilus en de bvba ADC Investments uit Herentals en Herenthout failliet verklaard. Dat kan u lezen in ons overzicht van de faillissementen. De hier genoemde bedrijven vormen samen de Groep Arijs vormen. Deze onderneming groeide de voorbije dertig jaar uit tot een toonaangevende speler in vishandel. Met het faillissement zijn 17 banen bedreigd.

De coronacrisis heeft ook bij Arijs, met heel wat klanten in de horeca-sector, diepe wonden geslagen. De verkoop aan eethuizen en restaurants viel helemaal weg. Dat was wellicht de laatste tegenslag die Arijs heeft doen kapseizen. De bedrijven van de Groep Arijs hadden het al langer moeilijk. Begin deze week is dan beslist om de boeken neer te leggen. “Onder meer een zware investering in gebouwen heeft de financieel slechte toestand in de hand gewerkt. Daarnaast is er ook nog een lopend fiscaal onderzoek”, zegt curator Noël Devos in Gazet van Antwerpen. “Er is quasi geen voorraad verse producten. De zaak verderzetten was geen optie. Er waren nog 17 medewerkers in dienst. We hebben geen andere keuze dan deze mensen te ontslaan.”

Vishandel Arijs maakte onder meer bij honderden verenigingen naam als partner bij de organisatie van mosselfeesten. De visboer leverde niet alleen de weekdieren, maar ook groenten, sauzen, frieten, koelwagens, kookpotten, kookvuren en dergelijke meer. Bij Arijs konden de organisatoren ook na sluitingstijd terecht als ze bijna door hun voorraad mosselen zaten en er toch nog volop eters waren.

De curator probeert nu een overnemer te zoeken, het liefst snel. “Het mosselseizoen komt er nu aan. Een periode waarin het bedrijf normaal heel wat omzet draait. Een snelle overname kan ervoor zorgen dat het klantenbestand niet verloren gaat en dat er tewerkstelling wordt gerecupereerd”, stelt Noël Devos nog.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.