Nieuws Kempen Belangstelling voor jobbeurs Thomas More hogeschool opnieuw groter dan beschikbare plaatsen

Belangstelling voor jobbeurs Thomas More hogeschool opnieuw groter dan beschikbare plaatsen

foto: Matheus Bertelli

Belangstelling voor jobbeurs Thomas More hogeschool opnieuw groter dan beschikbare plaatsen

GEEL – Op woensdag 19 februari vindt de jaarlijkse jobbeurs plaats op de Geelse campus van Thomas More en KU Leuven. 205 bedrijven en organisaties uit heel Vlaanderen en uit Nederland stellen er hun vacatures voor. Daarmee is de jobbeurs net zoals vorig jaar helemaal volzet. Het aantal aanvragen was zelfs groter dan het aantal beschikbare plaatsen. De jobbeurs  richt zich niet alleen naar laatstejaarsstudenten. Iedereen die op zoek is naar een (andere) job is welkom.

Het gaat nog altijd goed op de arbeidsmarkt. Bedrijven voeren noodgedwongen een echte “war for talent”. Net zoals vorig jaar zijn alle beschikbare plaatsen op de jobbeurs van Thomas More in Geel in een mum van tijd ingevuld. De 205 standen volstaan ook dit jaar niet om alle geïnteresseerden een plaatsje te geven. Bedrijven die wat te lang hebben gewacht om zich in te schrijven, visten achter het net en staan op de wachtlijst.

De 35e jobbeurs op de Geelse campus van Thomas More richt zich niet alleen op de studenten van Thomas More en de KU Leuven, die hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten. Iedereen die een (andere) job zoekt, is welkom.

Online jobbeurs en workshops

De jobbeurs krijgt tot het einde van het academiejaar ook een virtueel verlengstuk. Op de online jobbeurs hebben de deelnemende bedrijven online een stand. Studenten beschikken er over webruimte om zichzelf voor te stellen. De student maakt een profiel aan en laat een uitgebreid CV achter. Er zijn al 222 bedrijven ingeschreven, zowel bedrijven die woensdag op de jobbeurs aanwezig zijn, als andere. En een paar honderd studenten van Thomas More en de KU Leuven hebben er hun CV gepost.

Voor de studenten is er bovendien een mooi aanbod aan workshops. Ze krijgen daarbij van hun collega’s van Personeelswerk een reeks tips & tricks om te solliciteren, kunnen kennismaken met een starterkit voor jonge ondernemers en ze worden wegwijs gemaakt in de wetgeving rond arbeidscontracten en dergelijke meer.

 Toekomstdag voor leerlingen van het secundair onderwijs

Naast de jobbeurs is er een Toekomstdag met opleidingen en workshops voor leerlingen uit arbeidsgerichte opleidingen van het secundair onderwijs. Zij twijfelen vaak tussen gaan werken of verder studeren en krijgen over beide opties een brede waaier aan informatie.

Naast de jobbeurs is er een Toekomstdag voor leerlingen uit arbeidsmarktgerichte opleidingen van het secundair onderwijs. Zij twijfelen vaak tussen gaan werken of verder studeren. Hier krijgen ze over beide opties een brede waaier aan informatie, onder meer in workshops. Deze dag, waarop zij beide mogelijkheden met elkaar kunnen vergelijken helpt hen om zich beter te oriënteren. Wie wil gaan werken, kan naar de jobbeurs gaan en een sollicitatietraining volgen. Wie misschien toch verder studeert, krijgt informatie over het hoger onderwijs. De Toekomstdag wordt georganiseerd met verscheidene moiddelbare scholen in de Kempen en verwelkomt ongeveer 115 leerlingen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer