BELGABROED

Belgabroed is de eerste genomineerde voor de Prijs Ondernemen 2023

MERKSPLAS – Belgabroed heeft de Voka Lokaal Award Kempen Noord gewonnen. Zo is de onderneming uit Merkplas meteen ook de eerste genomineerde voor de Prijs Ondernemen 2023 die op 28 september wordt uitgereikt.

De maand mei staat bij Voka Mechelen-Kempen volledig in het teken van de Prijs Ondernemen. De komende vier weken zal Voka Mechelen-Kempen in totaal negen awards uitreiken, één in elke lokale afdeling. De bestuurders van zo’n afdeling, die vaak zelf uit het bedrijfsleven komen, hebben de winnaar in hun regio gekozen.

De eerste winnaar is bekend, want Belgabroed uit Merksplas heeft de Voka Lokaal Award Kempen Noord gewonnen. Belgabroed werkt samen met onder meer 30 opfokkers en 250 braadkippenhouders. Elke week komen er in Merksplas 1,4 miljoen ééndagskuikens uit het ei en samen met de zusterbedrijven produceert Belgabroed bijna 1 miljoen broedeieren per dag.

“We zijn zeker verrast”, zeggen Carl Destrooper en Bart Vermeiren van Belgabroed. “Het winnen van de Voka Lokaal Award geeft ons de kans om de landbouw- en pluimveesector in een positief daglicht te stellen. We zetten bijvoorbeeld sterk in op innovatie en dat valt duidelijk op bij de ondernemers in de regio. Dit doet deugd en geeft onze medewerkers een ferme duw in de rug.”

De komende maand maakt Voka Mechelen-Kempen via de sociale mediakanalen en de eigen website de namen van alle genomineerden voor de Prijs Ondernemen 2023 bekend. Vanaf 1 juni kan iedereen zijn stem uitbrengen op de Voka-website.

Info: https://www.voka.be/prijs-ondernemen