Nieuws Kempen Belgian Bullets dringend op zoek naar bijkomend budget

Belgian Bullets dringend op zoek naar bijkomend budget

Belgian Bullets dringend op zoek naar bijkomend budget

Hanna Mariën (links) en Elfje Willemsen.

Hanna Mariën (links) en Elfje Willemsen.

Het Belgische bobsleeteam met onder meer de Turnhoutse Elfje Willemsen is dringend op zoek naar bijkomende budgetten. Hoofdsponsor Viessmann heeft afgehaakt en teammanager Hanna Mariën wil voor half oktober extra middelen. “Zoniet zal het allemaal minder professioneel moeten”, zegt ze. En dat terwijl het team tot de wereldtop behoort. Zaterdag 29 augustus zijn de Belgian Bullets present op de Turnhoutse Grote Markt voor een promotiedag.

Met een zesde plaats op de Olympische Winterspelen in Sotchi vorig jaar en talloze ereplaatsen op Wereldbekerwedstrijden vestigden de Belgian Bullets zich in de wereldtop. Dat vertaalt zich niet naar grote sponsoringbudgetten, terwijl bobslee een peperdure sport is. “Ons jaarbudget draait rond de 300 tot 350.000 euro”, zegt Hanna Mariën, die we nog kennen van de zilveren medaille op de 4x100m op de Zomerspelen in Peking. Tot vorig jaar zat ze zelf in de bob, nu neemt ze de taak van teammanager op zich. “Het is heel moeilijk om dat budget rond te krijgen. Iedereen wil wel helpen door dingen te geven, zoals voeding en kledij, maar geld is een probleem terwijl je zonder geld nergens staat. Een slee bijvoorbeeld kost 40.000 euro. Door een verandering van de reglementen moeten de sleeën voortaan lichter wegen en hebben we een nieuwe slee laten maken.”

Elke cent omdraaien
“Omdat we intussen bewezen hebben dat we wereldtop zijn, krijgen we een mooie financiële steun van Bloso en het BOIC, maar dat is niet genoeg. We hebben wel kleinere privé-sponsors, maar het ontbreekt ons aan een echte hoofdsponsor”, vervolgt Mariën. Of het beperkte budget de toekomst van het team in gevaar brengt? “We zijn nu alles aan het boeken: appartementen en goedkopere vliegtickets. We moeten elke cent tien keer omdraaien. Hoe meer budget we hebben, hoe professioneler we kunnen werken. En die professionaliteit vertaalt zich in resultaten.”

Nochtans hebben ze sponsors wel degelijk wat te bieden. “ABC-Groep is een van onze sponsors. Ze legden vorig jaar bij wijze van incentive een autocar in naar het WK in Winterberg en beleefden de dag van hun leven. In Duitsland is bobslee zoals het veldrijden in België, echt geweldig om zo’n wedstrijd mee te maken voor een sponsor.”

Het volgende objectief voor de Belgian Bullets, die tegenwoordig uit zes atleten bestaan, zijn de Winterspelen in 2018 in Zuid-Korea. Voor het zover is, is het team nu zaterdag 29 augustus te gast op de Grote Markt in Turnhout. Je kan bij deze gelegenheid zelf een ritje maken in een boslee en er is tal van andere animatie. “Misschien ontmoeten we in Turnhout wel onze toekomstige hoofdsponsor”, aldus Hanna Mariën. Hier vind je alle informatie over Summer City Bobbing in Turnhout.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer