Côte d’Or krijgt een Biscoff smaakje © nba

Belgische merken smelten samen: Côte d’Or krijgt een Biscoff smaakje

Twee iconische Belgische merken, Côte d'Or en Lotus Biscoff, slaan de handen in elkaar. Mondelēz International, met een belangrijke productiesite in Herentals, en Lotus Bakeries uit Lembeke introduceren een nieuwe chocoladereep die de klassieke Côte d'Or chocolade combineert met de knapperige stukjes van het bekende Lotus Biscoff speculooskoekje. Dat hebben de twee bedrijven maandag bekendgemaakt op een persconferentie.

Côte d’Or en Lotus Biscoff, respectievelijk marktleider in chocolade en koekjes in ons land, bundelen hun krachten en brengen samen een nieuw product op de markt. Die nieuwe reep zal bestaan uit chocolade van Côte d’Or en knapperige stukjes Lotus Biscoff. De nieuwe chocoladereep kadert in het strategisch partnerschap tussen beide bedrijven, dat in juni 2024 werd aangekondigd.

“Door de unieke smak van Côte d’Or l’Original te combineren met het knapperige Lotus Biscoff koekje versterken we wat al goed is. Zowel Jan Boone (CEO Lotus Bakeries) als ik zijn als Belg opgegroeid met deze iconische producten, het is dan ook een sterk Belgisch getinte realisatie die doet dromen van nog meer nieuwe en unieke combinaties”, klinkt het bij Dirk Van de Put, CEO van Mondelēz International.

Lees ook: Lotus slachtoffer van eigen succes: speculooskoekje wordt wereldwijd té populair, vraag kan pas in 2026 bijgebeend worden

“De samenwerking met Côte d’Or, al decennialang de nummer 1 in Belgische chocolade, is bijzonder waardevol. Deze samenwerking brengt twee authentieke smaken samen zonder hun gekende en geliefde eigenheid te verliezen. Deze chocoladetablet is een mooi voorbeeld van wat twee Belgische merken kunnen bereiken als ze hun krachten bundelen”, zegt Boone.

In België is Mondelēz International leider in de categorie chocolade, koekjes en cream cheese. Mondelēz
International stelt in België ongeveer 1900 mensen te werk en heeft, naast het hoofdkantoor in Mechelen, 2
productiefaciliteiten: een koekjes- en chocoladesite in Herentals (LU & Milka) en 1 fabriek voor smeltkaas in Namen. De koekjesfabriek in Herentals is één van de grootste koekjesfabrieken in Europa met een jaarlijkse productie van 70.000 ton koekjes. Al vindt niet de volledige productie in België plaats. De speculoos en cacaomassa worden hier gemaakt, maar de uiteindelijke repen worden in Duitsland geproduceerd door een externe partner, een keuze ingegeven door efficiëntie en de noodzaak om snel te schakelen, aldus Marcin Dobrock, directeur van Mondelez Benelux in De Tijd.

Deze ontwikkeling staat niet los van de toekomstplannen voor de Mondelēz-fabriek in Herentals. Binnen het jaar zal de productie van de laatste Côte d’Or-repen daar verdwijnen. De site in Herentals zal zich vervolgens volledig specialiseren in de productie van koekjes.

De nieuwe chocoladereep, verkrijgbaar in witte en melkchocolade, is vanaf maandag exclusief beschikbaar in Delhaize-winkels en wordt later dit jaar uitgerold naar andere Belgische retailers.