Aurubis Belgium (Olen)-min

Beloning bij Aurubis voor wie de auto laat staan

OLEN - Multimetalenproducent Aurubis Belgium houdt op donderdag 17 september opnieuw een Car Free Day. Dan daagt het bedrijf zijn 640 medewerkers uit om de auto thuis te laten voor de verplaatsing van en naar het werk. Wie te voet, met de fiets, step, trein of bus naar het werk komt, krijgt een veiligheidsattentie én lekkere traktatie bij aankomst. Het bedrijf ziet niet alleen duurzaamheidswinst, maar ziet ook voordelen op vlak van mentaal en individueel welzijn.

Aurubis Belgium springt opnieuw mee op de kar tijdens de Week van de Mobiliteit en houdt op donderdag 17 september een Car Free Day, ofwel autoloze dag. “Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Ook in ons mobiliteitsbeleid zetten we volop in op duurzaam woon-werkverkeer. De idee achter Car Free Day is om zo veel mogelijk collega’s te doen stilstaan bij hun dagelijkse verplaatsingen”, vertelt Dany Loret, CEO Aurubis Belgium.

Het Kempense bedrijf wil blijven inzetten op het stimuleren van de werknemers om te kiezen voor duurzaam vervoer. “Wie naar het werk fietst of jogt, voelt zich vaak beter. Door corona worden we de laatste maanden heel vaak geconfronteerd met wat niet mag of niet kan. Beweging en buitenlucht kunnen er sterk toe bijdragen dat je je letterlijk én figuurlijk goed in je vel blijft voelen. Het laat toe om je focus te verleggen en je hoofd even leeg te maken”, aldus Els Lievens, HR Director Aurubis Belgium.

40% verplaatst zich duurzaam.

Ruim 4 op 10 Aurubis medewerkers komt nu al dagelijks met de fiets naar het werk in Olen. “Dat is een trend die ons als werkgever gelukkig stemt. Een mooie fiets- of loopvergoeding per kilometer, een aantrekkelijk fietsleaseplan, voordelige Aurubis fiets- en loopkledij, … Die combinatie slaat echt aan en doet onze mensen wandelen, fietsen of joggen van en naar het werk”, klinkt het bij CEO Dany Loret.

Circulaire economie

Duurzaamheid komt op verscheidene manieren aan bod bij Aurubis. Het bedrijf verwerkt onder andere schroot en metaalconcentraten tot zuivere metalen. “In Olen recycleren we oud koper tot koper met een zuiverheid van maar liefst 99,995%. Dat koper en die metalen vormen de basis voor de megatrends van morgen, zoals hernieuwbare energie en digitalisering. Door de recyclage van koper en andere metalen is Aurubis een essentiële schakel in de circulaire economie”, stelt Dany Loret.

Aurubis Belgium in Olen stelt zo’n 640 medewerkers te werk en maakt deel uit van de Aurubis Groep, een van de grootste koperrecyclers ter wereld.